Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przesyłanie plików
Konnekt | Forum > Offtopic > Hydepark
dwiekopy
zainstalowalem sobie skype, z ciekawosci zeby pogadac z kumplem. patrze a tam w opcjach wysylanie plikow. załaczam to i..... po chwili kumpel ma mp3 ode mnie! na odwrot to samo! czemu sa takie problemy z przesylaniem plikow przez komunikatory? kumpel twierdzi ze laczymy sie przez serwer gg a w skype od razu do siebie. Czemu konnekt tak nie dziala sad.gif gdyby kumpel mial konnekta ( ma gg jak wiekszosc niestety ) to moglbym mu wysylac pliki i odwrotnie czy to nie ma znaczenia?
wydaje mi sie ze chyba wtyczka ggimahe bys przeslal plik z k do k smile.gif ale nie jestem pewnie i prosze mnie tu odrazu nie potepiac jesli strzelilem gape smile.gif
Olórin
Poczytaj trochę o p2powej zasadzie działania skype to zrozumiesz.
dwiekopy
QUOTE(arct!c)
wydaje mi sie ze chyba wtyczka ggimahe bys przeslal plik z k do k smile.gif ale nie jestem pewnie i prosze mnie tu odrazu nie potepiac jesli strzelilem gape smile.gif

strzeliles gafe. nie chodzi mi o pliki graficzne ( a wlasnie takie wysyla sie dzieki ggimage ) bo z tym nie ma problemu. chodzi o pliki takie jak mp3 itp

QUOTE(Olórin)
Poczytaj trochę o p2powej zasadzie działania skype to zrozumiesz.

wszystko po angielsku. nie znam sie na technicznym slownictwie sad.gif
Aule
dwiekopy i Ty tez gafe strzeliłeś tongue.gif MiLKA w GGImage dał możliwość przesyłania wszystkich plików. Obrazki sa wyświetlane, a inne po prostu są zapisywane w katalogu, który masz w konfigu.
dwiekopy
QUOTE(pz16)
dwiekopy i Ty tez gafe strzeliłeś tongue.gif MiLKA w GGImage dał możliwość przesyłania wszystkich plików. Obrazki sa wyświetlane, a inne po prostu są zapisywane w katalogu, który masz w konfigu.

nie bardzo rozumiem :?
Aule
Tzn. że możesz wysyłać, przez GGImage wszystkie pliki.
dwiekopy
chodzi mi o to ze nie wiem jak to dziala. sprobowalem wyslac mp3 i w oknie rozmowy pojawil sie napis ze został wysłany plik zamiast obrazka i tyle. nie rozumiem biggrin.gif
Olórin
QUOTE(dwiekopy)
nie rozumiem  biggrin.gif

Nikt Cię do tego nie zmusza.
dwiekopy
sad.gif
NelQ
QUOTE(dwiekopy)
chodzi mi o to ze nie wiem jak to dziala. sprobowalem wyslac  mp3 i w oknie rozmowy pojawil sie napis ze został wysłany plik zamiast obrazka i tyle. nie rozumiem  biggrin.gif

A co to jest do rozumienia?? Kontakt któremu wysyłałeś zamiast obrazka w onie rozmowy dostał plik. Co to jest niejasnego??
a wiec sie nie myslilem dobrze napisalem tongue.gif plik zapisuje sie na dysku w katalogu X:\XXX ( w opcjahc ggimage zmien sobie )
dwiekopy
QUOTE(NelQ)
A co to jest do rozumienia?? Kontakt któremu wysyłałeś zamiast obrazka w onie rozmowy dostał plik. Co to jest niejasnego??

ludzie! nikt nie dostaje tych plików! w ogóle nie dochodzą, nie ma zadnego przesyłania!
NelQ
A przezyłasz Konnekt - Gadu-Gadu czy Konnekt - Konnekt?? Podobno czasami K. - GG nie chce działać, ale K. - K. działa bez problemu (przed chwilą sprawdzałem).
Puma
Właśnie to sprawdziłem i działa, tylko w opcjach image trzeba podać ścieżkę gdzie ma się zapisywać plik 8)
dwiekopy
a widzicie. niestety zaden z moich znjomych nie ma konnekta sad.gif
jareq
To słabo działasz :!: Moi znajomi wszyscy używają Konnekta prócz jednego, który ma Mirande :twisted:
dulek000
QUOTE(jareq)
To słabo działasz :!: Moi znajomi wszyscy używają Konnekta prócz jednego, który ma Mirande  :twisted:

Jak to zrobiłeś???? ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif :?: :?: :?:
jareq
Pokazałem zalety i możliwości jakie ma w sobie Konnekt oraz co nie którym pomogłem skonfigurować wink.gif
piotr.ek
No to masz fajnych znajomych smile.gif U mnie, po ktorejs z kolei odpowiedzi w stylu "niestety, ktransfer ma jakis blad ograniczajacy predkosc", "nie, nie da sie przez wtyczke tlenowa przesylac plikow/obrazkow", "nie, nie ma rozmow glosowych i videokonferencji", "nie, nie mozna importowac historii z gg/mirandy" itp. itd. etc. w ogole juz nie biore pod uwage takiej mozliwosci, ze udaje mi sie kogos przekonac do K sad.gif Zreszta nie dziwi mnie to juz za bardzo. Jedyny obecnie argument czasem majacy jakies znaczenie - kompletny brak reklam/bannerow itp.
Aule
To masz jakiś zaawansowanych znajomych, bo u mnie to by nikt nie zauważył, że jest ograniczenie transferu. U mnie większość GG'owców odpowiada, że nie potrzebny im jest tak zaawansowany komunikator, bo im sie chce tylko pogadać czasem. U Tlenowców pojawiają się zarzuty, że jest brzydka lista kontaktów, albo brak zakładek w oknie rozmowy. No la e z 4-5 osoób przekonalem do K, a za nimi poszły następne smile.gif
NelQ
QUOTE(piotr.ek)
No to masz fajnych znajomych smile.gif U mnie, po ktorejs z kolei odpowiedzi w stylu \"niestety, ktransfer ma jakis blad ograniczajacy predkosc\", \"nie, nie da sie przez wtyczke tlenowa przesylac plikow/obrazkow\", \"nie, nie ma rozmow glosowych i videokonferencji\", \"nie, nie mozna importowac historii z gg/mirandy\" itp. itd. etc. w ogole juz nie biore pod uwage takiej mozliwosci, ze udaje mi sie kogos przekonac do K sad.gif Zreszta nie dziwi mnie to juz za bardzo. Jedyny obecnie argument czasem majacy jakies znaczenie - kompletny brak reklam/bannerow itp.

To i tak nie jest źle. U mnie praktycznie wszyscy rezygnują bo stwierdają, że jest zbyt skomplikowany (nawet jak im wszystko skonfiguruje) Ehh :/
piotr.ek
QUOTE(pz16)
To masz jakiś zaawansowanych znajomych, bo u mnie to by nikt nie zauważył, że jest ograniczenie transferu.

Dobre lacza, nic wiecej tongue.gif (do tego nie trzeba byc 'zaawansowanym' wink.gif )
dulek000
Ja namówiłem raptem 2 znajomych: jednemu od razu konnekta zainstalowałem i, jak go namawiają do GG, mówi, że nie może się do GG przyzwyczaić wink.gif

A drugi skusił się na k.board.
pielgrzym
QUOTE(dulek000)
QUOTE(jareq)
To słabo działasz :!: Moi znajomi wszyscy używają Konnekta prócz jednego, który ma Mirande  :twisted:

Jak to zrobiłeś???? ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif :?: :?: :?:

Jest jeszcze jeden, nieco "totalitarny" sposób: znajomi, którzy nie korzystają z Konnekta przestają być naszymi znajomymi laugh.gif

Mówiąc poważnie - mi się udało przekonać raptem 5 osób. Najlepszym propagandowym sposobem jest k.Notify i k.Board smile.gif działa szczególnie dobrze dziewczęta biggrin.gif
_menic_
Ja namowiłem 2 osoby na stałe i 1 na poł stałe. Z ta jedna owieczką to jest tak ze jak ma zainstalowanwego konnekta to uzywa a jak nie to nie :?

Ale jak NelQ powiedział mało osob sie przesiada bo jest za "trudny" i ma za duzo opcji :roll: (a jak dla mnie to za mało tongue.gif)
mlodass
ja namówiłem 3kolegów w tym wszystkim trzem musialem konfigurowac biggrin.gif

1 kolega - poszedlem do niego i przy okazji konnekta zainstalowalem
2 kolega - powiedzialem mu o olewce co mozna robic i tez chcial
3 kolega - chcial rysowac w kboard biggrin.gif (chcial rysowac z kolega nr 1)
Aule
Miło, że ktoś zwraca uwagę na tak mało popularne wtyczki wink.gif
Panowie, przestańcie robić offtopa, bo z przesyłania plików to sie zrobił wątek o tym ile kto osób przekonał do K.
Zakrn
Ja na mówiłem 6 osób bezpośrednio, a że oni mają kilku znajomych, którzy jak ktoś coś ma to oni też muszą mieć... Wiecie, namnożyło się konnektowców wśród moich znajomych.
_menic_
QUOTE(pz16)
Miło, że ktoś zwraca uwagę na tak mało popularne wtyczki wink.gif
Panowie, przestańcie robić offtopa, bo z przesyłania plików to sie zrobił wątek o tym ile kto osób przekonał do K.
dlatego tez uwazam ze jakis moderator mogłby wydzielic niektore wypowiedzi do nowego tematu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.