SirMike
30.11.2004 - 21:13
Wiem, ze temat ICQ byl tu poruszany klikanascie razy ale ja nic nie kumam.
Jak ktos bylby uprzejmy to niech mi lopatologicznie wylozy co mam zrobic aby moc rozmawiac z ludzmi z ICQ wykorzystujac Konnekta.
Mam swoje konto w jabberpl.org mam tez swoje konto w ICQ.
Pobralem sobie wtyczke jabbera, wybieram uslugi ale dalej nie wiem dokladnie co zrobic bo wyskakuja mi bledy i nie wiem czy jakis serwer lezy czy ja cos zle robie.
PS - witam wszystkich, to moj 1 post.
Właśnie sprawdziłem - transport ICQ na jabberpl.org właśnie leży. Skorzystaj z wielokrotnie tu polecanego transportu ICQ na nedbsd.nl
SirMike
30.11.2004 - 23:43
QUOTE(lhs)
Właśnie sprawdziłem - transport ICQ na jabberpl.org właśnie leży. Skorzystaj z wielokrotnie tu polecanego transportu ICQ na nedbsd.nl
Jak wybiore nedbsd.nl i dalej dam rejestracje - Wyskakuje ICQ Transport i Konnekt wiesza sie w cholere.
Juz mam dosyc, chyba jednak bede uzywal 3 komunikatorow bo ciezko znalezc cos dzialajacego w 100%.
ja używam icq.chrome.pl i nie jest źle
jestem nowy w temacie konnekta i jego obslugi.
duzo piszecie o tym transporcie.
tez jestem zainteresowany ICQ.
Jak sie zarejestrowac do transportu ICQ?
duzo widze o icq.chrome.pl
zarejestrowalem sie na chrome.pl
A jak sie zarejestrowac na icq.chrome.pl ?
Z pod www czy jakos z pod konnekta?
pomocy.
przepraszam za lamerskie pytania.
1) wybierasz usługi (powinny być w jabberze ale jeśli nie ma to ściągnij nową wersje z centralki beta lub zarejestruj się przez inny komunikator jabberwy).
2) Wybierasz klienta jabberowego ICQ
3) Rejestrujesz się w nim (kliknij prawym przyciskiem an ikonkę transportu i zaznacz rejestracja)
4) wpisz hasło i numer w rejestracji i otowe
5) kontakty dodajesz na zasadzie: 280978545@icq.chrome.pl (to mój numerek)
jeśli masz problemy dalej to chętnie pomoge atol@chrome.pl
SirMike
1.12.2004 - 15:26
QUOTE(atol)
jeśli masz problemy dalej to chętnie pomoge atol@chrome.pl
Dzieki, wyslalem maila.
SirMike
1.12.2004 - 16:29
QUOTE(lhs)
To nie mail, to JID.
ups
Teraz poszlo dobrze
coś nikt się nie odezwał... hmmm
SirMike
1.12.2004 - 17:04
QUOTE(atol)
coś nikt się nie odezwał... hmmm
Wyslalem Ci msg przez jabbera ale dostalem tylko smieszna odpowiedz o autoryzacji z jakimiś "czereśniakami"
widocznie testowałem odpowiedzi dla ludzi z poza listy
ale już sprawa załatwona
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.