Bardzo ucieszyła mnie wiadomość, że istnieje możliwość grupowania kontaktów wg sieci, itp. Zaciągnąłem wtykę, ale... jest ona trochę buggy - tekst jest przez nią pomieszany/rozmyty/źle wyświetlany - zresztą - zobaczcie na
zdjęcie...
Wyłącz buforowane wyświetlanie (opcje>Lista kontaktów)
A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć, do czego to buforowanie w ogóle służy (jakie ma zastosowanie w tym miejscu w konnekcie) ?
W WinXP do niczego, ale PODOBNO efekty tej opcji można podziwiać na Win98 i Me.
QUOTE(.nomis)
W WinXP do niczego, ale PODOBNO efekty tej opcji można podziwiać na Win98 i Me.
w
WinXP tez sluzy.
pielgrzym
9.12.2004 - 22:54
Hehe, nie ma to jak rzeczowa odpowiedź
a ono nie ma czasem migotaniu listy kontaktów zapobiegać?
QUOTE(pielgrzym)
Hehe, nie ma to jak rzeczowa odpowiedź
a ono nie ma czasem migotaniu listy kontaktów zapobiegać?
Ma...
Olórin
10.12.2004 - 07:47
Coś za coś, niestety z tym nie poradziłem sobie. Ale jeżeli wyłączymy informowanie o zmianach statusów na liście (takie przyciemnianie kontaktów) to miganie jest całkiem znośne, ja sobie teraz nie wyobrażam mojego K bez grupowania
A mnie zastanawia to, że mi w ogóle nie migota...
sal_er
14.12.2004 - 11:51
Mnie również nie migota. Więc wtf? Poza tym, że jest niekompatybilne z grupowaniem? ;/
sal_er
19.12.2004 - 18:31
Mam jeszcze jedno pytanie: gdzie modyfikuje się ustawienia grupy.dll? Chodzi mi o to, że już widziałem screeny, gdzie ludzie mieli ustawione grupowanie wg np. statusu, a ja mam tylko wg sieci. Poza tym - czy da się również gdzieś zmienić kolejność wyświeltlania grup? Bo u mnie leci to w kolejności (od góry) : Tlen, Jabber, GG, bez sieci.
I jeszcze jedno - zauważyłem pewien błąd. Otóż musi być pozostawiona pewna ilość wolnego miejsca w kontaktach na dole, bo w przeciwnym razie pojawia się (zupełnie niepotrzebnie) poziomy, nieskalowalny pasek przewijania :/ I nic mu nie da się zrobić, trzeba rozciągnąć okno do góry w ten sposób, żeby wszystkie kontakty były widoczne, i żeby było jeszcze troszkę wspomnianego "luzu" pod nimi. Annoying :/
LeserGD
19.12.2004 - 18:56
grupowanie włączysz w
ustawienia=>interfejs=>lista kontaktów
tam na samym dole powinieneś znaleźć to czego szukasz
chba że nie masz pliku grupy.dll
Olórin
19.12.2004 - 19:04
W najnowszej wersji (0.3) to jest Konfig->Interfejs->Lista kontaktów->Grupowanie.
LeserGD - używasz przestarzałej wersji...
sal_er
19.12.2004 - 19:49
Dzięki wielkie. Nie wiem, dlaczego tego nie mogłem znaleźć... :/ Wydawało mi się, że przeglądnąłem wszystkie opcje...
Pozostaje jeszcze kwestia tego błędu i to, żeby można było ustawić kolejność wyświetlanych sieci - wedle życzenia użytkownika (bo np. interesuje mnie coś takiego: J, T, G, bez sieci).
LeserGD
19.12.2004 - 20:35
a wersja 0.3 jest to targnięcia razem z aktualizacjami całego konnekta??
jak tak to na jakiej centralce?? chyba że po prostu przeoczyłem nowszą wersje. jak nie ma tego w aktualizacjach to jak możesz Olórin to wstaw tą wtyczkę na tym forum.
dulek000
19.12.2004 - 20:55
QUOTE(LeserGD)
a wersja 0.3 jest to targnięcia razem z aktualizacjami całego konnekta??
jak tak to na jakiej centralce?? chyba że po prostu przeoczyłem nowszą wersje. jak nie ma tego w aktualizacjach to jak możesz Olórin to wstaw tą wtyczkę na tym forum.
beta.olorin.info
LeserGD
19.12.2004 - 21:24
Na
http://beta.olorin.info znalazłem tylko wersję wtyki 0.2.
Ale
Dulek000 i tak wielkie dzięki, zawsze to nowsza wtyka
Olórin
19.12.2004 - 21:44
Najnowsza wersja jest na kplugins, tudzież na wiadomosc.info. W katalogu faktycznie nie ma
Już dodaje...
ps. na beta nie zawsze są najnowsze wersje
Fajna ta centralka wiadomosc.info, właśnie ściągnąłem sobie stamtąd jakieś style do kNotify i kStyle
E, a znikąd nie mogę ściągnąć kTP a mi się na stronę nie chce wchodzić - może ktoś to gdzieś tam wrzuci?
dulek000
20.12.2004 - 07:22
QUOTE(m4t3k)
Fajna ta centralka wiadomosc.info, właśnie ściągnąłem sobie stamtąd jakieś style do kNotify i kStyle
E, a znikąd nie mogę ściągnąć kTP a mi się na stronę nie chce wchodzić - może ktoś to gdzieś tam wrzuci?
pz16.alternatywa.info ?
Dziękuję, właśnie zauważyłem, że za cholerę nie mogę sobie przypomnieć tego adresu.
sal_er
21.12.2004 - 21:43
Panowie, a mam jeszcze takie pytanie ściśle techniczne (niach, niach...) : czy normalnym jest, że pomimo, iż mam centralki ustawione tak:
CODE
# Poniżej znajduje się główna centralka projektu.
# Powinna być zawsze pierwsza!
http://www.konnekt.info/update/central.php?sdk=1&beta=1
# ----------------------------------------
# KPlugins
http://www.kplugins.net/update/central.php
# wiadomosc.info
http://wiadomosc.info/index.php?mod=kupdate
to jednak po połączeniu się i zaciagnięciu informacji o aktualizacjach - w drzewku kUpdate nie ma działu
beta? (Jest tylko wiadomosc.info, Konnekt, SDK, KPugins).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.