QUOTE(Olórin)
\"pod warunkiem, że nie instaluje się na komputerze oprogramowania firm trzecich.\" Czytaj: wirusów i trojanów, one same sie instalują, ale jeden grzyb :P:
Cały urok Windy i praw dostępu... I tego, że jest on tak cholernie powszechny...
QUOTE(NelQ)
Tylko, że \"oprogramowanie firm trzecich\" to wszystkie inne niż MS. Nie ma jak za każdy programik płacić MS, nie :/ (A podejżewam, że i tak nie byłby to komputer pozbawiony dziur. Przecież są dziury umożliwiające włam przu użyciu tylko samego IE.)
Gates ma jednak inne zdanie na ten temat :>
QUOTE(.misiek)
za oprogramowanie firm trzecich uznałbym nawet sterowniki do mojego nforca i co ???
Tia, chociaż w zasadzie to takim oprogramowaniem są również narzędzia samego MS, bo - jak wiadomo - większość rzeczy nie oni wymyślili, tylko w jakiś inny sposób "skombinowali"...
QUOTE(NelQ)
QUOTE(.misiek)
za oprogramowanie firm trzecich uznałbym nawet sterowniki do mojego nforca i co ???
No więc znaczy to, że Win NIGDY nie jest bezpieczny :P
Dziwi Cię to? Bo mnie już przestało, dawno temu...
QUOTE(.misiek)
nie jest nie był i nie będzie tak jak każdy software, nawet linux ma dziury, tyle że o tym się tyle nie mówi ...
Weź pod uwagę, że wypuszczenie nie-dziurawego narzędzia jest niesamowicie skomplikowane, a co dopiero czegoś tak dużego, jak system operacyjny... Linux ma tą przewagę, że w większości jest tworzony przez
"fanatyków", którzy robią to dla czystej przyjemności... Open Source rządzi, i oby ta idea przetrwała jak najdłużej - czego Wam i sobie życzę z całego serca :)
EOT.