Pomysł wprowadzenia dokowanego tipa nie był wcale taki zły, jedynym mankamentem który w tej chwili się zauważa to za mała wielkość okna, przy dłuższym opisie statusowym część informacji nie mieści się w okienku.
Bawiąc się zauważyłem pewną sytuację którą można by usprawnić: najeżdżając kursorem spoza okna Konnekta na listę kontaktów zostaje zaznaczona osoba nad którą znajduje się w tej chwili kursor, po przesunięciu kursora na inną osobę zaznaczona jest dalej ta sama co wcześniej, żeby to zmienić trzeba kursor przesunąć poza okno Konnekta i z powrotem na osobę która nas interesuje, wydaje mi się to trochę niekonsekwentne.
Myślałem o jednoczesnym wyświetlaniu obydwu tipów, ten dokowalny pokazywałby niezmiennie kontakt na którego wcześniej kliknąłem, natomiast ten "ruchomy" pokazywałby info o osobie nad którą aktualnie znajduje się kursor. Do tego jeszcze opcja czy ruchomy ma być w ogóle pokazywany i wszystko jest ok.
Oczywiście to wszystko przy założeniu że obydwa tipy mogą być równocześnie wyświetlane