1. możliwość wyboru, która z zakładek ma być domyślnie ładowana po uruchomieniu konnekta (nie znalazłem)
2. w ustawieniach jabbera - możliwość ustawienia statusu startowego domyślnie włączanego po uruchomieniu konnekta, analogicznie, jak jest to w konfiguracji GG (obecnie chyba jabber zawsze automatycznie włącza ostatni status)
3. opisy na liście kontaktów: w przypadku, gdy wybierzemy opisy wyświetlane pod nazwą kontaktu - fajnie by było, gdyby nie było niepotrzebnie zajmowane miejsce, gdy dany kontakt nie ma opisu. Obecnie chyba niezależnie, czy opis jest, czy nie - miejsce jest 'rezerwowane' i lista kontaktów strasznie się wydłuża - jest to cholernie niepraktyczne.
4. ostatnia aktywność kontaktu - konnekt niepotrzebnie zmyśla, gdy nie zna danych i wstawia czwartek, 01:00:00. Tylko po co? :-)
5. WIĘKSZE onko emotikonek (może nawet rozmiar do wyboru?)
6. konnekt podaje IP danego kontaktu - niech będzie możliwość od razu zrobienia whoisa tegoż IP - bardzo wygodne
7. niech konnekt podaje "nie ma cię w kontaktach" - obecnie nie wiem, czy brak IP to efekt braku połączenia P2P, czy tego, że ktoś nie ma mnie w kontaktach
8. miranda pokazuje (nie wiem, czy nadal) numery GG, które mają nas na liście, a my nie mamy ich... to byłoby bardzo przydatne także w konnekcie
![smile.gif](../style_emoticons/default/smile.gif)