Dobra, teraz rozumiem...chyba. Jeśli nawet będzie, to jako opcja, tak więc bez nerw. Nawet nie wiadomo jeszcze, czy się plan powiedzie
.
Jak na razie nie mogę gołej konnferencji skompilować :-/
Calling
hao...
-----------------------------------------------------------------------------
Hip hip hurra. Dzięki współpracy mojego stałego mentora (greetz
Olórin) wtyka się kompiluje i mogę zacząć dalsze prace. Jak tylko ogarnie mnie szał pracy... usiądę sobie w kącie i poczekam aż mi przejdzie.
Gdybym jednak nie zdążył i coś rzeczywiście powstanie, dam znać, że potrzebni mi frajerzy. Stop. Betatesterzy. O właśnie. To było to słowo.
[need beer. badly]
Pierwszy release
Jak na razie nie ma nic z filtrowania, przygotowuję sobie grunt. Czym?
- uidy kontaktów w konferencji są sortowane leksykograficznie - dzięki temu np. po rozpoczęciu konferencji z tą samą grupą osób wiadomości trafią do tego samego folderu w historii (a nie do innego, jak się mogło zdarzyć wcześniej jeśli uidy zostały podane w innej kolejności)
- uidy są sortowane przy dodawaniu kontaktu oraz przy jego tworzeniu przez GUI, czyli
wpisy konferencji już istniejące w archiwum stracą powiązanie z kontaktami - coś za coś.
- lepiej to współdziała z Imp-GG - dopóki i w gadu, i w K rozmówcy z Konferencji byli w losowej kolejności, to działanie na tych archiwach było [---]. Teraz jest ładnie posortowane i git. o!
Edit : powiązanie można odzyskać po prostu zmieniając nazyw plików tak, by zgadzałą się kolejność kontaktów. Zwróć uwagę, że ';' zapisywany jest jako #3b , '@' jako #40 .
I jest
początek filtrowania... jak na razie konnferencja zaczęła brac pod uwagę , czy kontakt jest ignorowany
Chwilowo wiamości sa po prostu olewane (powinny trafiać do archiwum->usunięte->ignorowane), ale powoli.
Legal : kod jest LGPL. Ale chwilowo nie chce mi się go uploadować. Potrzebujesz, to odezwij się o dostęp do svn'a.
Ruszyłem dziś ponownie ten kod, i znalazłem dość poważny błąd w tym, co dopisałem. Także jeśli podmieniłeś sobie konnferencję na tą wersję, łap poprawkę.
A oprócz tego dodałem archiwizowanie zignorowanych wiadomości.
Kolejne zmiany. Po kilku próbach zmieniłem pomysł na ignorowanie obcych konferencji. I tutaj pytanie : czy to menu jest czytelne?
Na razie nic nie jest z nim spięte, ale do jutro rano powinno być.
Edit : zgapiłem się. Jeszcze doszła kontrolka z odsyłanym tekstem.