Konstruktor
10.01.2005 - 15:03
Nie moge wysylac smsow z komunikatora do sieci idea i ere.W idei nie pojawia sie token a d erey podaj mi ze nieproawidlowa autoryzacja, choc na komunikatorze tlen dziala bez problemu.Pomoze ktos?
Daarth
10.01.2005 - 15:24
co do ery: proponuje sprawdzic poprawnosc wpisanego loginu i hasla. jelsi to nie zadziaal to tak jak juz Ci rano powiedziano: zaktualizuj wtyczke sms i skrypty bramek.
i nie zakladaj drugi raz tego samego tematu. mogles to samo powiedziec w tamtym temacie skoro juz go zalozyles!!!!
Konstruktor
11.01.2005 - 12:13
Sorka nie stresuj sie tak czlowieku
Dzieki za pomoc jak cos bedzie nie tak dam znac
Konstruktor
11.01.2005 - 12:29
Po zaaktualizowaniu wtyczek do Idei dostaje okienko dialogowe i taki komunikat:
sms/idea.lua spowodowal blad
Blad:bad argument type <[C]: line-1>
Name:Internet Connect
NameWhat:Global
What :C
Jesli nadal masz obiekcje w czym lezy wina toi prosze o kontakt
Daarth
11.01.2005 - 13:23
hmmm to ja nie wiem... z tego co piszesz to moze to chyba jakies problemy z laczem internetowym... ale po naszej rozmowie na gg to ja juz nie wiem... moze ktos inny ma pomysl... ja ni
mgr.Dlugi
12.01.2005 - 00:33
Dosc dziwne. Ja z ciekawosci wyslalem do siebie sms oczywiscie na Idee i nie mialem zadnych problemow poza tym ze sms przyszedl z godzinnym opuznieniem
norka1985
12.01.2005 - 18:30
:!: [color=red][/color]Prosze o pomoc. od niedawna mam ten komunikator i nie potrafie wysylac sms. Przy idei pisze mi ze wymagane sa tokeny a do ery ze musze wpisac login i haslo tylko nie wiem gdzie to zrobic. Prosze o szybko pomoc. Pozdrawiam papa
Token jest pobierany automatycznie podczas wysyłania SMSa i pokazywany w okienku, a login i hasło ustawiasz w: Ustawienia -> Wtyczki -> SMS -> Era podstawowa / płatna.
norka1985
12.01.2005 - 21:29
token po wyslaniu wiadomosci ze token nie moze byc utworzony i nic mi sie nie pokazuje. A jesli chodzi o ere to w ustawieniach- wtyczkach- sms- nie mam nic odnosnie ery... tylko podpis staly i jakies trzy myslniki.... Prosze jeszcze raz o pomoc. Z gory dzieki- pozdrowienia
P.s. moze mam cos nieskonfigurowanie? jesli trzeba cos zrobic to prosze o instrukcje...
Co do tokenów - utwórz w katalogu głównym folder 'temp'.
Jeśli chodzi o Erę, to zobacz czy w: 'Ustawienia -> Wtyczki -> SMS -> Bramki', masz włączoną tą bramkę, którą chcesz.
Konstruktor
13.01.2005 - 14:23
katalog TEMP jest utworzony a nadal caly czas pokazuje ze nie moze utworzy tokena
ustawienia na ere sa prawidlowe bo na tlenie dziala ok a na konnekcie juz nie
HELP ME!!!!!!
norka1985
13.01.2005 - 16:19
szukalam ale nie znalazlam zadnego katalogu glownego nie wiem gdzie go szukac- to jesli chodzi o tokeny. natomiast jesli chodzi o ere to nie ma w wtyczka- sms- odnosnika do bramki....
norka1985
13.01.2005 - 16:30
z tokenami juz wszystko dobrze...
zostala era i plus.... prosze o dokladne instrukcje takie krok po kroku... P.s i takie male pytanko nie na temat- gdzie wlaczyc emotoikonki podczas rozmowy bo mi sie niewyswietlaja....w ogole nic
.misiek
13.01.2005 - 22:13
do emotek potrzebna Ci wtyczka kIEview.
poszukaj bo to jest w
FAQ, a po za tym było na ten temat pełno już, wystarczy użyc narzędzia
szukaj
Katar83
19.01.2005 - 22:37
"
1.Pierwszą dziwną rzeczą którą dała o sobie znać to brak możliwości wysyłania smsów ze zwykłej bramki IDEI w konnekcie. Wysyłam mnóstwo smsów z internetu i nie sposób było nie zauważyć tego. Przeszukałem maaase forum itp itd dopóki dowiedziałem sie w czym tkwi problem ;o) Problem polegał na tym ze nie mogło załadowac w K tokena. Przyczyna - brak folderu temp w głównym folderze konnekta. Przy instalacji 0.6.21.121 którą własnie pobrałem z tej strony i jak mniemam jest wersją ostatnio dostępną powinien znaleźć sie taki folder, lub ewentualna poprawka w UPDATE. Podobno był jeszcze problem z plikiem const.lua i skryptem wysyłającym smsy na IDEE idea.lua ,jakkolwiek pobranie skryptu z update podobno pomaga
(Jak sie okazało potem nie pomaga wyskakują błędy)
Gdyby nie to ,to
TUTAJ znajdziecie aktualke która napewno wyeliminuje ten błąd jeśli takowy u was występuje. (Nie zapomnieć jednak o folderze temp
)
(Te pliki napewno pomogą,ściągnąć ,rozpakować wrzucić do folderu konnekta/sms)
"
To mój post w dziale support. Powinno pomó
c.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.