Ja2ger
18.01.2005 - 15:09
Mój problem polega na tym, ze czasem zaczyna mi ostro zwalniać komputer. Po sprawdzeniu co jest przyczyną okazało się, że to Konnekt od czasu do czasu ma takie widzimisie i zajmuje mi 98% procka! :| Czasem to powoduje jego zawieszenie, a czasem nie - działa sobie poprawnie, tylko zużywa mi całą moc (dodam, że mam procesor 2300MHz). Co może być przyczyną? Nie chciałbym takich numerów, a nie chcę też zmieniać Konnekta na nic innego...
Podaj więcej informacji. Napisz jakie masz wtyczki.
Daarth
18.01.2005 - 15:29
w kDodatkach wylacz sprawdzanie polaczenia bo to prawdopodobnie to.
Olórin
18.01.2005 - 15:41
Prawdopodobnie nie, bo ostatnio dodatki wyłączyłem i też to mam :> Jakiś osobny wątek to powoduje, napewno nie główny. Pozatym dodatki zapychały tylko uchwyty, nie powodowało to zużycia procesora...
Mam taki sam problem. Próbowałem wyłączyć wszystkie wtyczki... Jedyna, która została - to GG.dll (nie używam innych sieci). Ciekawy jest fakt, że jak otworzę menu wtyczek albo jakiekolwiek menu konnekta (kontekstowe traya, którekolwiek menu na toolbarze Konnekta), to użycie procka jest normalne (<10%).
www.sysinternals.com - programik procexp
Jeżeli używasz Win2K/XP powinien wyswietlić w szczegółach który wątek konkretnie zużywa zasoby
Olórin
18.01.2005 - 22:14
Bardzo często ubijałem problematyczny wątek (właśnie przez procexp) i nic się nie działo, jak zdarzy mi się to jeszcze raz podam adres na którym występuje problem. Z tego co pamiętam to było MSVCR71.dll!endthreadex+0x31...
Ja używam Win98SE, więc mam tylko poszczególne aplikacje...
.misiek
19.01.2005 - 00:05
Olórin
19.01.2005 - 09:02
w9x pewnie nie udostępnia informacji o wątkach....
Pod Win9x również jest:
Przeczytaj na stronie sysinternals 2 zdania boldem wyżej, wyraźnie napisali że w przypadku tego softu to jest ta sama wersja....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.