blindman
19.11.2004 - 10:54
dzieki wielkie, juz testuje
---edit----
wtyczka fajna, ale trzeba miec jakis serwer
ja mam ftp-a na swoim dysku, ale ten niestety nie dziala albo nie umiem skonfigurowac, czy moglbys mi jakos pomoc??
arkadyjczyk
19.11.2004 - 12:39
A co za problem założyć sobie gdzieś darmową stronę internetową, np na onecie, interii lub gdzie kto chce.
blindman
19.11.2004 - 13:18
no mam te pare mega na webparku, od aster mam tez 30 mb, wiec z tego na razie korzystam, ale jestem ciekawy czy nie udaloby sie jakos zrobic tak zeby udostepniac bezposrednio ze swojego dysku skoro mam zalozonego ftpa, zeby KTP pisal nastepujacego linka:
ftp://login:haslo@mojeIP/jakis.tam.pliknie musialbym wtedy wysylac na serwer tylko od razu by sie sciagalo ode mnie z dysku. Bo tak to najpierw musze na serwer wyslac, a potem ktos pobrac z serwera. Jezeli plik jest maly to nie ma problemu, gorzej jak nieco wiekszy....ja niestety nie umiem tego zrobic....
ale moze komus spodoba sie moj pomysl i wcieli go w zycie
_menic_
19.11.2004 - 16:45
QUOTE(blindman)
no mam te pare mega na webparku, od aster mam tez 30 mb, wiec z tego na razie korzystam, ale jestem ciekawy czy nie udaloby sie jakos zrobic tak zeby udostepniac bezposrednio ze swojego dysku skoro mam zalozonego ftpa, zeby KTP pisal nastepujacego linka:
ftp://login:haslo@mojeIP/jakis.tam.pliknie musialbym wtedy wysylac na serwer tylko od razu by sie sciagalo ode mnie z dysku. Bo tak to najpierw musze na serwer wyslac, a potem ktos pobrac z serwera. Jezeli plik jest maly to nie ma problemu, gorzej jak nieco wiekszy....ja niestety nie umiem tego zrobic....
ale moze komus spodoba sie moj pomysl i wcieli go w zycie
zainstaluj guidFtp i po klopocie
Ja jednak zdecydowanie bym wolal dwutlenqa z mozliwoscia przesylania plikow :] FTP mam niestety tylko na webparku, a bardzo zalezy mi na przesylaniu mp3 przez dwutlenka. Niestety pliki po pare mb na webpark.pl nie przejda....
@_menic_
wlasnie mam zalozonego ftpa przez GuildFTP ale nie chce mi sie recznie pisac linkow, jak chce cos komus wyslac, a jak ktos jest malo doswiadczony lub tepy i na ftp-a nie umie wejsc, to wtedy trzeba napisac gotowego linka, ktorego wystarczy tylko kliknac....
fajnie by bylo skonfigurowac ftpa zalozonego przez guilda w KTP, probowalem ale nie umiem
chociaz moze mojemu ftp przypisze jakas domene http da sie tak??
blindman
19.11.2004 - 17:12
ooops sory, zapomnialem sie zalogowac i powyzej poszedl moj post jako goscia
Nie wime czemu, ale na windowsowych serwerach ftpowych nie można sie zalogować KTP. Serwer powinien wtedy odesłać "220 costam cosam", co robią linuxowe serwery, a serwer na win jakieś znaczki odsyła..... Katalog jeśli podstawowoy to nie jakieś '/' tylko puste. Login i reszte tak jak w kliencie ftp masz ustawić.
blindman
20.11.2004 - 20:51
probowalem, ale za chiny nie udaje mi sie skonfigurowac ftpa zalozonego na dysku przez GuildFtp, moze komu sie udalo i poratuje?
albo moze ktos ma namiar na jakis dobry serwer na ktory bedzie mozna wrzucic jakis wiekszy plik tak do 10 mb
bo to co oferuje za darmo webpark to raczej zenada...
StRuGi
20.11.2004 - 21:01
spymac.net - 100 mb, brak limitu wielkosci pliku oraz brak limitu transferu miesiecznego.
blindman
20.11.2004 - 21:07
@StRuGi
Dzieki wielkie juz sprawdzam
QUOTE(StRuGi)
spymac.net - 100 mb, brak limitu wielkosci pliku oraz brak limitu transferu miesiecznego.
Platny
StRuGi
20.11.2004 - 22:56
Pipa, a nie platny, mam 3 konta i za zadne jakos nie place.
blindman
20.11.2004 - 23:02
jest darmowy tak jak STRUGI mowil!! sam zalozylem, polaczylem sie z serwerem ftp, ale po wrzuceniu nie udaje mi sie tego podlinkowac w zaden sposob
i nie wiem czemu :/
QUOTE(blindman)
(...) sam zalozylem, polaczylem sie z serwerem ftp, ale po wrzuceniu nie udaje mi sie tego podlinkowac w zaden sposob
i nie wiem czemu :/
U mnie wysyła błędny link kiedy w nazwie pliku jest spacja (np.
http://jakis.tam.adres///KTP//jakis plik.xyz to jako link jest wysyłane tylko to co podkreślone, to co jest o spacji wyświetlane jest jako normalny tekst)
QUOTE(blindman)
jest darmowy tak jak STRUGI mowil!! (...)
Możesz podać linka do darmowej rejstarcji, bo pod
http://www.spymac.com/hosting/ są do wyboru 3 opcje ale wszystkie płatne
StRuGi
21.11.2004 - 08:47
Zarejestruj sie.
StRuGi jaki jest adres FTP po zarejstowaniu??
StRuGi
21.11.2004 - 10:59
ftp://login.spymac.net
KTP nie da sie skonfigurowac do wspolpracy z tym serwerem, a szkoda.
NelQ: Masz starą wersje, w nowej becie jest już od ok. tygodnia zamiana spacji na _.
Strugi: adres do ktp wpisujesz bez ftp://. Zobacz czy to serwer linuxowy, czy windowsowy.
StRuGi
21.11.2004 - 12:26
Tyle to ja wiem, na spymac.net, trzeba wrzucac na ftp'ie do katalogu html, czyli jak cos wrzucimy do
ftp://login.spymac.net/html/plik.xxx to link do tego bedzie
http://login.spymac.net/plik.xxx
No więc w czym problem? Po to jest ten ptaszek od dodawania katalogu, bo odptaszkowujesz i podajesz po prostu część linka bez '/', która jest przed nazwą pliku( w tym wypadku
http://login.spymac.net ).
StRuGi
21.11.2004 - 12:39
lol, nie wiem dlaczego, ale wczesniej o tym nie pomyslalem ;P
blindman
21.11.2004 - 12:56
no spymaca juz skonfigurowalem pod KTP
kolejnym fajnym serwerem jest www.kgb.cz za friko daja 200 MB a transfer upload/download do serwera ftp jest 2,8 mbit/s czyli 300 kbit/s!!!!
strona cala w jezyku czeskim ale zarejestrowac sie jest latwo
StRuGi
21.11.2004 - 13:09
Konfig KTP dla spymac.com powinien wygladac tak:
Działa
Dzięki
Ja rowniez dziakuje
blindman
21.11.2004 - 20:38
dziala wszystko pieknie, ale zmartwie tych co maja internet przez kablowke ASTER - domena aster musi miec jakiegos zasranego bloka czy cos, bo po prostu nie wczytuja sie strony spymaca - trzeba ustawic jakies anonimowe proxy i dopiero wtedy dziala, tak poza tym jest lux
pz16 - czy mógłbyś spróbować zrobić w KTP takie myku, coby wysyłane linki zapisywały się w historii??
Takie myku jest chyba możliwe
StRuGi
23.11.2004 - 20:35
To rob, a my tu czekamy ;]
blindman
23.11.2004 - 20:52
wlasnie...dolaczam sie do prosby o takie myku
hehe
.misiek
26.11.2004 - 00:12
mam zapytanie jak sobie skonfugurować TotalCdm co by się dało zalogować na ftp www.spymac.net bo pluje mi się że podałem nieprawidłowy login/hasło a wszystko się zgadza :?
QUOTE(.misiek)
mam zapytanie jak sobie skonfugurować TotalCdm co by się dało zalogować na ftp www.spymac.net bo pluje mi się że podałem nieprawidłowy login/hasło a wszystko się zgadza :?
zupelny strzal: moze trzeba podac login z koncowka "@spymac.com" ??..
.misiek
26.11.2004 - 10:05
właśnie :oops:
póxno było :wink:
pz16 - dlaczego się nie chwalisz, że myku już jest na becie?? Anyway - THX!!
A co sie chwalić będe, coś u mnie dziwnie to działa, tak jakby dodawało gdzie nie trzeba. Link powinien być widoczny w rozmowie, tak jakbyśmy to my go wysłaliśmy. Tymczasem u mnie po wysłaniu wogle nie dodaje, a historia sie blokuje.
A ja chcialbym sie dolaczyc do prosby z 1 posta:
niech to DWUTLENEK obsługuje przesyłanie plików, bedzie o wiele wygodniej
pz16 - poważnie?? U mnie działa [prawie] wyśmienicie!! (Prawie, bo z historią rzeczywiście jest mały problem: otwieramy historię danego kontaktu - pusta; zamykamy historię i ponownie ją otwieramy - wszystko jest na miejscu).
No widzisz, a u mnie to mogę sobie tak otwierać i zamykać do znudzenia....
... no i zapomniałem dodać, że wszystkie linki zapisują się tam, gdzie powinny
QUOTE(pz16)
(...) coś u mnie dziwnie to działa, tak jakby dodawało gdzie nie trzeba. Link powinien być widoczny w rozmowie, tak jakbyśmy to my go wysłaliśmy. Tymczasem u mnie po wysłaniu wogle nie dodaje, a historia sie blokuje.
QUOTE(pz16)
No widzisz, a u mnie to mogę sobie tak otwierać i zamykać do znudzenia....
Mi też właśnie padło wyświetlanie historii po update-cie
EDIT:
Już wszystko OK.
QUOTE(pz16)
A co sie chwalić będe, coś u mnie dziwnie to działa, tak jakby dodawało gdzie nie trzeba. Link powinien być widoczny w rozmowie, tak jakbyśmy to my go wysłaliśmy. Tymczasem u mnie po wysłaniu wogle nie dodaje, a historia sie blokuje.
A mi to dziala idealnie ;] zadnych problemow z historia ;]
GJ ^^
QUOTE(ikari)
A ja chcialbym sie dolaczyc do prosby z 1 posta:
niech to DWUTLENEK obsługuje przesyłanie plików, bedzie o wiele wygodniej
<olany>
Heeeej, przecież pz16 pisał o blokowaniu historii PO WYSŁANIU PLIKU przez najnowszą betę KTP!! A ja pisałem, że PO WYSŁANIU PLIKU przez KTP historia się blokuje, ale po zamknięciu/otwarciu wszystko działa bez problemów. A jeżeli plików nie wysyłam - nic złego się z historią nie dzieje. Teraz pz16 powinien sprawdzić, co się dzieje z jego historią, jeżeli wyłączy KTP.
pz16 - dlaczego ktp przestał zapisywać linki??
Przestał?? U mnie chyba dalej zapisuje.
Przestał. Ostatnia beta z 19.12.
afterkill
26.01.2005 - 15:16
jak wysylam komus cos przez KTP to w okienku nie widze linka, ani informacji o jego dostarczeniu, co moze byc tego przyczyna?
nic poprostu u nikogo się nie wyświetla
.misiek
29.01.2005 - 23:21
A co zostało poprawione po ostatniej becie (27.01.05), bo nie bardzo mogę znaleźć nfo?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.