Mam wersje 0.6.21.121 konnekta.
Gdy włączam cudowny komunikator :x Konnekt na początku wszystko gra: łączy się z siecią, mogę wejść do konfiguracji itp. ale problem objawia się dopiero w chwili gdy otwieram okno rozmów z daną osoba w celu wiadomym - program ten raczy mnie chwilą bezruchu czyli mówiąc prosto czekam ok. minuty aż się w/w okno załaduje.
Problem ten objawił sie dopiero jak coś mieszałem w skórkach. Myślałem, że całkowite usunięcie Konnekta naprawi ten problem-a tu lipa :cry:
Czy ktoś mi może pomóc?? Z góry dziex i pozdro wszystkim :wink:
Może chodzi o styl jaki używasz do okna wiadomości ?
wylacz wtyczke kIEview.. to kontrolka IE i troche zajmuje wczytanie ;> - na slabszych kompach szcegolnie ;>>>
Dziex - pomoglo no ale teraz to jest troche lipnie :? . Nawet emotikon nie mam!!
Kompa mam dobrego i zapewniam ze nie powinien miec tego typu problemow (celeron 1.7, 256ddr) tym bardziej ze uzywam konnekta od ok miesiaca i wczesniej nie mialem z nim trudnosci nie mowiac juz o tej wtyczce. Moze jest jakis inny sposob na to badziestwo :evil: ?? Nie che sie na GG przerzucac :cry: !! Pomozcie-z gory dziekuje :wink:
Sprawdz kompa Adwarem, zainstaluj laty do IE
Lukas77
3.02.2005 - 23:10
QUOTE(Sad)
Sprawdz kompa Adwarem, zainstaluj laty do IE
Ewentualnie Spybotem i MicrosoftAntiSpyware aka GiantAntiSpyware
Zrobilem jak kazecie:
-kopsnalem spywary
-latki tez zapodalem do IE
-wlaczylem ponownie ta wtyczke
i.....lipa!! To samo-znowu musze czekac az sie laskawie zaladuje :?
Cholera czy na to nie ma rady!!??!!
A przywrócenie domyślnej skórki nic nie daje?
A spróbuj wywalić plik z konfigiem. [Nie kasuj go, tylko przenieś do innego katalogu.
]
QUOTE(polel)
(celeron 1.7, 256ddr)
wbrew pozorom to ten celek to demonem wydajnosci wogole nie jest:P
a co do problemu to zrob defragmentacje dysku systemowego, no i napsiz jaki masz system itd
mówiłeś że zaczeło to się dziać kiedy zaczołeś się bawić stylami css. poprostu zmień styl na jakiś inny i powinno pomóc.
Ta zmina configu nic nie dala
.
Mysle ze moj sprzet najlepszy nie jest ale do konnekta wystarczy zreszta wczesniej chodzil jak burza i problemu tego typu nie bylo-a od tamtego czasu wiele sie nie zmienilo zarowno z moim kompem jak i z konnektem.
Pracuje na XP z SP2, Opera7.54, od czasu do czasu na IE6 :wink: czy cos jeszcze??
Mi na duronie 700 okno rozmowy(nowe!) otwiera sie góra 2 sekundy.... Może instalowałeś jakiś dodatek do IE ?
A mi laduje sie okolo minuty:/. O ile wiem to nic nie instalowalem do IE bo nie korzystam zbytnio z tego programu-wole OPERE
Może jakiś mądry antywirus czy firewall?
IE jest bardzo powiązany z całym systemem, tak więc wpływ może mieć chociażby zainstalowanie jakichś poprawek do Windowsa.
Korzystam z zabezpieczen SP2. Na biezaco tez sciagam aktualizacje. W tym samym czasie co problem z konnektem pojawil sie rowniez z kazza-czekalem dlugo na zaladowanie tego programu-na koncu wyskakiwalo mi ze program jest zajety czy cos takiego-obecnie te okno sie nie pojawia ale musze dlugo czekac na zaladowanie. Mysle ze te dwa problemy sa ze soba powiazane.
Lukas77
7.02.2005 - 23:30
Nie żartuj że używasz oryginalnej Kazzy?? Jeśli tak to wszystko przez Kazze, bo to jeden wielki Spyware'owy smietnik... Polecam przeskanować komputer MicrosoftAntiSpyware'em
KLIK
No wlaśnie już to zrobiłem - ale widocznych efektów nie widze ani w poprawie konnekta ani w kazie [ :wink: - co do tej wersji ] Cóż widze że nie ma rady na to :cry:
Ejjj no nikt juz tu nie znajdzie rozwiazania?? Moze ja mam poprostu jakiegos wirusa??
riddle
15.02.2005 - 21:55
Nie mówiłeś, że tego próbowałeś, ani nikt nie radził: Przenieś wtyczkę kIEview najwyżej na liście wtyczek. Do tego wyłącz kStyle - css jedynie przez kIEview.
Zrobilem jak kazesz ridd1e i problem powrocil :cry:
riddle
16.02.2005 - 22:13
Tutaj się moja wiedza kończy.
Ehh widac ze nie tylko Twoja ale i tak dziex
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.