Zgodnie z tym co obiecałem wydzieliłem część kodu odpowiedzialną za robienie screenshotów z wtyczki GG8 i udostępniam źródła. Do kompilacji wymagane jest libpng i zlib (także załączone, wersje Release), środowisko w którym pisałem - VS2008. Nie zamierzam dalej rozwijać tej wtyczki, ani udostępniać wersji skompilowanej.
Czy mi się wydaje, czy brakuje pliku Screenshot.h? I jeszcze mógłbyś powiedzieć o co chodzi z innymi brakującymi plikami .h (nie mówię o SDK konnekta, ale na przykład o UIFunc.h oraz png.h oraz zlib.h)? Czy one powinny być w tych libach, co je zamieściłeś, czy niezależnie je dociągać trzeba? Już 2h się męcze nad konfiguracją tego.. Chciałbym coś podziałać z tą wtyczką, ale środowisko mnie chyba przezwycięży jak tak dalej pójdzie.
Masz rację, zapomniałem dodać Screenshot.h, UIFunc.h jest dosyć obszernym nagłówkiem z gg8, z którego wykorzystywana jest tylko funkcja outgoingImg (tylko ten fragment załączyłem). Te 2 nowe pliki dodałem do rar'a, zlib.h i png.h to nagłówki z libpng (trzeba dociągnąć).
1>d:\michaldokumenty\visual studio 2008\projects\gg8\screenshot.cpp(300) : error C2653: 'GGPlugin' : is not a class or namespace name
1>d:\michaldokumenty\visual studio 2008\projects\gg8\screenshot.cpp(300) : error C3861: 'outgoingImg': identifier not found
Źle coś skonfigurowałem, czy udostępniłeś kod, który się nie kompiluje?
Kod, który się nie kompiluje, jak sam błąd wskazuje musisz usunąć "GGPlugin::" sprzed wywołania funkcji outgoingImg.
Usunąłem plik UIFunc.h, dałem includa na gg.h, bo tam ta funkcja się znajduje i się prawidłowo kompiluje wtedy.
Proponuję tę stronę do skompilowania sobie od nowa libpng:
http://ojuice.teamslack.net/2008/03/code/c...tudio-net-2005/W mojej wersji libpng miałem problem z png_set_premultiply_alpha. Zakomentowałem tę linijkę w pliku pngwin.def wedle tej wskazówki
http://sourceforge.net/tracker/index.php?f...amp;atid=105624 i poszło.
Mucha, modyfikacje w tym kodzie to jak zamieszczać? Tobie źródła przesyłać, czy umieszczać DLLkę ze zmianami?
Umieszczaj dll'kę ze zmianami, nie będzie mi się pewnie chciało tego sprawdzać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.