Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ikonka w oknie rozmowy :)
Konnekt | Forum > Inne > Archiwum > Konnekt > Support
qnopsiu
Mam pytanko biggrin.gif

Czy da sie zmienic ikonkę w oknie rozmowy na jakąś zależną od sieci ??
Mam duzo znajomych zdublowanych i w GG i Tlenie czy też Jabberze, i chciałbym aby w oknie rozmowy zamiast tej "karteczki z olówkiem" był na przyklad symbol sieci, albo gdzieś obok przy nazwie kontaktu był taki symbolik sieci smile.gif Niestety nie umiem sam se znaleźć takiej opcji w konfiguracji i formatowaniu pól sad.gif

Dlatego proszę o pomoc i wskazówki smile.gif
Lwiczek
Chodzi o przyciks wywołujący okienko więcej? Jeżeli tak, to u mnie ikonki są stosowne do sieci... Obstawiam, że używany przez ciebie temat po prostu podstawia za to osobną ikone... musisz wedytowac plik theme.xml i wyrzucić ten wpis, wtedy będą pokazywać się ikonki sieci... niestety nie wiem jaki identyfikator ma ten przycisk a o tej porze mi sie już niezbyt chce sprawdzać ;]
Sija
QUOTE(Lwiczek)
Chodzi o przyciks wywołujący okienko więcej? Jeżeli tak, to u mnie ikonki są stosowne do sieci... Obstawiam, że używany przez ciebie temat po prostu podstawia za to osobną ikone... musisz wedytowac plik theme.xml i wyrzucić ten wpis, wtedy będą pokazywać się ikonki sieci... niestety nie wiem jaki identyfikator ma ten przycisk a o tej porze mi sie już niezbyt chce sprawdzać ;]

... czytaj dokladnie, moze hm ? chodzi o ikonke okien rozmowy.
alberht
ikonka z karteczką i ołówkiem, to oczywiście ikonka pierwsza z lewej, czyli 'wyślij wiadomość' wink.gif
ikonka 'więcej' czyli 3 od lewej dopasowuje się do sieci wink.gif
Lwiczek
Autor nie pisał o ikonie _okna_rozmowy_ tylko ikonie _w_oknie_rozmowy_... ale najlepiej niech sam sie wypowie o co mu chodzi...

EDIT: No i nikt nie mial racji tongue.gif
No a wracajac do tematu - skoro jedna ikona sie dopasowywuje [3 ikona] to na diabla jeszcze inna, nie zwiazana zupelnie z siecia? Moze od razu wszystkie powinny sie dostosowywac do sieci? 8) No tak na serio, to raczej sie nie da, bo tak jak napisalem, ikona wyslij wiadomosc [akurat u mnie wyglada inaczej tongue.gif] nie jest zwiazana z zadna siecia, wiec jest to awykonalne i nonsensowne... uf... ide spac ;]
alberht
o ile dobrze pamiętam, to standardowo wygląda jak kartka z ołówkiem wink.gif

jakiś czas temu proponowałem, żeby dodać do kIEview cos w stylu zmiennych - tzn ustawiasz schemat do okna rozmowy jeden dla wszystkich, w css'ie ustawiasz np $foto jako obrazek w tle gdzie $foto == nazwa kontaktu na liscie - mozna by to rozszerzyc o zmienne sieci i wtedy nakladac na tlo np polprzezroczystego .png z nazwa sieci / znakiem graficznym
kox
Popieram qnopsiu. Prosiłem już o to ze 2 lata temu i później. Gdy otwartych jest więcej okien to na pasku zadań są one tak gęsto, że nie widać napisów [niedostępny] itp a ikonka jednoznacznie pokazywałaby status.
alberht
ale tu nie chodzi o ikonkę informującą o statusie tylko o sieci i to w okienku, a nie na pasku - jak okienko dostanie focusa to napis informujacy o statusie sie pokaze...
Lwiczek
No ale sie fajne zamieszanie zrobilo... No to teraz po kolei:
Informacja o tym w jakiej sieci kontakt jest i jaki ma status tez jest w postaci 3 przycisku na toolabarze w oknie rozmowy [przycisk ten aktywuje okienko wiecej i zmienia sie w zaleznosci od statusu kontaktu i sieci]. Nie widze potrzeby, zeby jeszcze dodatkowa informacje na ten temat wprowadzac w postaci ikony przycisku pierwszego lub tekstu w tle rozmowy. Tu milym akcentem jadnak bylaby mozliwosc dodawania elementow zaleznych od kontaktow [zdjecie?]. Ponadto fajnie by bylo, gdyby ikona okna rozmowy [ta wyswietlana na belce tytulowej i na pasku zadan] takze zmieniala sie w zaleznosci od sieci / statusu [ale to juz jako opcja]. Niby jeden temat a i tak kazdy pisze o czym innym ;]
qnopsiu
W sumie chodziło mi o tą ikonkę na górze okna rozmowy smile.gif
Bo jak nagle mam kilkanaście okienek to nie wiem już które jest które smile.gif a niektóre opisy mimo że są takie same to oznaczaja inne osoby w różnych sieciach smile.gif
A zmian tej okonki na górze nie umiem uzależnić od sieci sad.gif

Załączniki

Lwiczek
w telegraficznym skrocie - nie da sie tongue.gif
swap
w telegraficznym skrocie - nie da sie

jakto się nie da? wystarczy zrobić własny styl lub zastosować inny. ja mam domyślny styl i mam niebierską kopertę zamiast tej karteczki z ołówkiem.
Lwiczek
Chodzi o ikone zalezna od sieci... troche kombinowalem (ze schematem do kstyle), ale nic sensownego nie wykombinowalem... wiec stwierdzam, ze sie nie da...
qnopsiu
A szkoda że sie nie da tongue.gif jak dla mnie byłaby to funkcja w sam raz smile.gif
A może ktoś zdolny (mający odrobinkę czasu) pomyśli o tym smile.gif
stroozyk
..ja myśle, że to przestanie być Ci potrzebne gdy już sie kiedys pojawią upragnione okna rozmowy w zakładkach smile.gif
piotr.ek
QUOTE(stroozyk)
..ja myśle, że to przestanie być Ci potrzebne gdy już sie kiedys pojawią upragnione okna rozmowy w zakładkach smile.gif

Hehe... zdaje sie, ze od listopada jakos czekamy na nowe kIEview (ktore wtedy bylo juz aby-aby, prawie skonczone), a ty tu o zakladkach fantazjujesz... wink.gif
gilek
http://stuff.olorin.info/ tutaj jest kilka screenów z nowym kIEwiev :]
lhs
Screenów sobie nie zainstalujesz.
qnopsiu
Czekam z niecierpliwością na nowego kIEview
(tylko kiedy się on ukaże ?? )
Może zaspokoji on moje wymagania tongue.gif
gilek
QUOTE(lhs)

taa? bez kitu?
qnopsiu
QUOTE(gilek)
QUOTE(lhs)

taa? bez kitu?

Ech smile.gif nie pozbawiaj ludzi złudzeń tongue.gif
riddle
Screeny są w sam raz, żeby uspokoić bydło ;-) ... ja tam się ucieszyłem widząc te zrzuty.. przynajmniej jedną opcję na pewno z nich odczytałem. Czekam z niecierpliwością i proszę developerów o uchylenie większego rąbka tajemnicy. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.