A ja napiszę co o tym myślę. A więc chciałbym przede wszystkim, żeby Konnekt był rozwijany i wspierany pod środowisko Windows. Chciałbym, żeby to właśnie tu skoncentrować swoje siły 'twórcze'. Bardzo złym (oczywiście według mnie) zjawiskiem byłoby rozwijanie Konnekt`a pod wiele platform (dyskusja o Linuksie, teraz o Konnekt.mobile), bo logicznie rozumując siły podzieliłyby się na tyle, na ile platform byłby już rozwijany K. Wtedy napewno nie byłoby tylu aktualizacji (ostatnio i tak jakoś nie ma - ale z dużą, niegasnącą cierpliwością czekamy na 0.7), tylu nowych wtyczek, a w przyszłości mogłoby nie być wcale, bo np. wtyczkopisarze doszliby do wniosku, że niewarto rozwijać K. pod np. Windowsa i przerzuciliby się na np. Linuksa. Proste - projekt by upadł.
Mówienie, że jeśli ktoś nie zna C, to może się pochwalić i napisać K.M. pod Javą chyba mija się z prawdą, bo jednak jakieś tam podstawy musi mieć (przynajmniej tak mi się wydaje).
Nie twierdzę cały pomysł jest zły. Ale trzeba wziąć pod uwagę zapotrzebowanie (które teraz wskazuje raczej na rozwój istniejącej formy, aż do 0.7).
Jeśli komuś wydaje się ten post bez sensu - przepraszam, ale chciałem tylko wyrazić swoje spostrzeżenia na ten temat (chyba lepsze niż OT`y dj
).
Znając jednak kolej rzeczy pomysł upadnie wcześniej, niż powstał
. Oczywiście - życzę mu jak najlepiej.