Proponuję wprowadzenie możliwości zdalnego, tymczasowego wyłączenia automatycznego wznawiania połączenia z serwerem [gg/tlen/jabbler].
Zastosowanie:
Mam zainstalowanego Konnekta na kompie np. w domu. Wychodzę z laptopem na ryneczek [gdzie jest darmowe WiFi :cool:] bądź jestem gdzieś u znajomych lub jestem na uczelni i pilnie muszę porozmawiać z kimś na gg/tlenie/jabberze.
[Ci, którzy mają włączoną opcję automatycznego łączenia przy zerwanym połączeniu zapewne wiedzą, że można się nieźle wkurzyć jak zostawią włączonego kompa w domu, a logują z innego kompa i co chwile ich wywala.]
Siedzę sobie przy innym kompie [nie musi być tam Konnekta] i poprzez wysłanie wiadomości pod swój numer/nick/jid z wcześniej zdefiniowanym hasłem [tak jak to jest w opcji "Spoza listy"], Konnekt odpalony na moim kompie w domu, automatycznie wyłącza na jakiś czas lub do następnego włączenia K opcję automatycznego łączenia.
BYYYŁOO BY TO BAAAAARRRRDZZOOOO PRZYDATNEEEE !!!
PS: Ahhh zapomniałem o jednym - nie mówcie, żebym sobie zmienił status jak wychodzę, bo tak ssię nie da Komp u mnie chodzi prawie non-stop i przeważnie wypadam z domu i nie myśle akurat o tym, żeby zmienić status albo wyłączyć K