Witam.
Wpadłem na pomysł, aby stworzyc 'cos', co zmienialoby opis o godzinie HH:MM.
Na przykład:
6:55 - Przygotowuje sie do szkoly/pracy
7:40 - jestem w szkole
14:10 - juz jestem
....
oczywiscie kazdy by sobie ustawiał jaki chce miec o ktorej godzinie opis
do tego moznaby bylo zrobic schematy, np. poniedzialek, wtorek, czwartek
albo "dzien wolny" itd. (czyli inaczej kilka ustawien
)
Pozdrawiam.
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami. Mam jeszcze do tego jedną propozycję:
- aby można decydować o której godzinie ma być dostępny/ukryty/zarazwracam
bedzie to przydatne zwłaszcza dla osób, które zapominają ze mają opis (tak jak ja:P)
dzisiaj np. kiedy wrocilem ze szkoly, zapomnialem ze mialem opis i dałem odrazu status Dostepny z opisem "spie"
winthux
7.04.2005 - 16:51
coś w stylu autostatusu z pgg?
W niedalekiej przyszłości coś takiego się pojawi:)
bakerss
8.04.2005 - 19:04
Dobrze wiedzieć że wogóle coś nowego sie pojawi ;]
gksbfan
9.04.2005 - 11:05
kiedy to bedzie ta wtyczka to full wypas jak bedzie lub juz jest jak cos to odezwijcie sie na gg 8498739
.misiek
9.04.2005 - 21:09
QUOTE(gksbfan)
odezwijcie sie na gg 8498739
Nie chce być niegrzeczny, ale nie my nie jesteśmy Twoimi sekretarzami/kami
A zajżeć nie można samemu ?? :evil:
He, he - ja już sobie numer zapisałem
sir_xeno
23.05.2005 - 14:58
Nasuwa się tylko jedna odpowiedź
- skrypt do checky'ego, wystarczy elementarna znajomość php...
Jak będę miał czas (a z tym ciężko) i ktoś mnie łądnie poprosi, to mogę zrobić od razu z control panelem dla tych, którym nie bardzo widzi się zabawa w modyfikowanie skryptu.
skolima
23.05.2005 - 15:14
Nie elementarna, musisz wysyłać do wtyczki kLawa komunikaty windowsowe, żeby wywoływać akcje i zmieniać status... jest z tym nieco roboty.
nathan
25.05.2005 - 17:30
Miałem coś takiego w tlenie, a w konnekcie właśnie bardzo mi tego brakuje
StRuGi
25.05.2005 - 19:02
winthux: kurde, niedaleka przyszlosc juz sie imho pojawila, a wtyczki ni widu, ni slychu
Andrzej1307
1.06.2005 - 16:36
przyda sie taka wtyczka. w pgg czesto jej uzywalem.
kto moglby sie za to zabrac?
skolima
1.06.2005 - 17:38
wtyczka jest, tylko nie udostępniona....
Dla ZU to tak jakby jej nie było...
Andrzej1307
1.06.2005 - 19:22
dlaczego nieudostepniona?? a kiedy (jesli w ogole) bedzie?
Bo taka jest wola autora ;-)
Andrzej1307
1.06.2005 - 19:38
a kto jest autorem?
poproscie go o pozwolenie na opublikowanie!
dulek000
1.06.2005 - 19:46
Winthux jest zapewne autorem. No dalej, może być i wczesna alfa ;-)
winthux
1.06.2005 - 20:42
zbliża się sesja więc nic nie robię w tym kierunku... po sesji powinno się ruszyć tzn. od 1 lipca....
CZYLI: wtyczka będzieco pewien czas sie logowała na serwer zmienaijąć opis?
a jak będzie ten status dostepny, nas nie bedzie w tej chwili na komunikatorze, to wiadomosci zapiszą sie na serwerze?
oczywiscie wtyczka ma byc do kazdej sieci?
CZYLI: wtyczka będzieco pewien czas sie logowała na serwer zmienaijąć opis? smile.gif
Nie, chyba że tak robi wtyczka sieciowa przy zmianie opisu bez zmiany statusu na niedostępnym.
a jak będzie ten status dostepny, nas nie bedzie w tej chwili na komunikatorze, to wiadomosci zapiszą sie na serwerze?
nie
oczywiscie wtyczka ma byc do kazdej sieci?
tak
A ja myślałem ze ja ma tylko takim dziwny pomysł ale widze ze ktos ma go również , taka wtyczka to moje senne marzenie fajnie by było gdyby anwet ta alfa była by udostepniona na urzytek publiczny wtedy mój konnekt by chodził 24 h / dobe bez meczenia sie z statusem ( np. co robie w danej chwili ... np2. jestem w szkole o 11 ... a o 16 pisze mi ze wlasnie z niej wracam 16:30 ze juz jestem w domciu) eeeee senne marzenie znajac zycie.
Andrzej1307
7.06.2005 - 06:29
taaa szczegolnie mi by sie przydalo... ostatnio nie mam za duzo czasu zeby do kompa dojsc i zmieniac status ze w danej chwili wrocilem
Proponuję wyświetlać mój obecny status np. co 10 minut (w taki sam sposób - poprzez k.notify - jak przy zmianie statusu za pomocą k.zmieniacz), ponieważ często zdarza się, że ustawię sobie "wracam wracam", a potem - po powrocie - nie zmienię i przez trzy godziny na takim jestem...
dulek000
7.06.2005 - 16:49
Ustawiasz kursor nad ikonką konnekta...
daroc: używaj k.away. Zamiast wszystkich informowac o tym, ze wróciles, informację tą(tę?) dostanie osoba, która do Ciebie napisze. IMO lepsze rozwiązanie.
QUOTE(dulek000 @ 7.06.2005 - 17:53)
Ustawiasz kursor nad ikonką konnekta...
Mam taki zwyczaj, że ustawię sobie jakiś cytat, który siedzi w moim opisie przez miesiąc, oprócz tych chwil, gdy mam ustawione, że coś robię, gdzieś jestem etc. I właśnie dlatego, że status zmieniam raczej rzadko, gdy go już zmienię, zapominam o nim. Dlatego chciałbym, żeby Konnekt mi o tym przypominał.
QUOTE(GuZiK @ 7.06.2005 - 19:30)
daroc: używaj k.away. Zamiast wszystkich informowac o tym, ze wróciles, informację tą(tę?) dostanie osoba, która do Ciebie napisze. IMO lepsze rozwiązanie.
Hm... dobry pomysł.
Andrzej1307
11.06.2005 - 18:54
to kiedy w koncu powstanie ta wtyczka? miales sie nia zajac w wakacje
.misiek
3.07.2005 - 23:33
Hehe, doczytałem aż tutaj
Teraz już jest po sesji [w końcu mamy 4 lipca] więc jak będzie z tym pludżinem ??
jiobel.
3.07.2005 - 23:37
A Planety to nie czytacie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.