Przypadkiem zauważyłem, że w katalogu Konnekta pojawiła się licencja w pliku rtf. Zaglądam i czytam:
7. Licencjobiorca ma prawo (wyłącznie w celach niekomercyjnych) do korzystania z Komunikatora Konnekt oraz załączonej dokumentacji.
Czy to oznacza, że nie mogę go używać w pracy? :shock:
mgr.Dlugi
11.04.2005 - 18:11
QUOTE(kox)
Czy to oznacza, że nie mogę go używać w pracy? :shock:
Mozesz uzywac go w pracy, ale nie mozesz czerpac kozysci z tego :]
skolima
11.04.2005 - 19:24
No zaraz, zaraz. Czyli np. nie można dogadywac szczegółow sprzedaży przez K? Bo to tez jest czerpanie korzyści, normalnie przecież musiałbym zadzwonić czy coś i zapłacić.
mgr.Dlugi
11.04.2005 - 20:19
Dogadywanie spraw nie jest lamaniem licencji (tak mi sie wydaje). Czerpanie kozysci to jest branie oplat za mozliwosc kozystania z K. Niech Hao sie wypowie bo on wie najlepiej.
zingabulu
14.12.2005 - 19:57
Cześć,
właśnie przeszukałam forum Konnekta pod kątem licencji. Interesuje mnie bardzo temat poruszony w tym poście.
A mianowicie: czy mogę używać Konnekta w pracy?
W licencji mamy: "do użytku niekomercyjnego".
Czy jeśli ja chciałabym m.in. przesyłać przez Konnekta np. select-y i uzgadniać inne sprawy związane z aktualnie wykonywanymi w pracy zadaniami, umawiać się na spotkania, itp. to to jest użytek komercyjny?
Bylabym wdzięczna za wyjaśnienie szczególnie twórców Konnekta lub autora licencji.
Pozdrawiam,
Agata.
Na dzień dzisiejszy, dopóki nie ma żadnej "biznesowej" wersji Konnekta - można z niego korzystać również w pracy, również do celów z tą pracą związanych...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.