wajna sprawa z tej opcji ukryj status przed kims. Jest jednak jeden feler tej opcji> Jak przed kims ukrywam swoj status to automatycznie nie widze tez statusu osoby kttora przed chwila oznaczyłem. Lepiej by było gdybym ja mogł ogladac sobie bez przeszkod osoby zaznaczonej a tamata osoba nie widziaął mego, bo narazie urywanie działa w dwie strony
Niestety.... Jak chcesz na prawdę ukryć przed kimś status, musisz go usunąć z listy kontaktów (tak, żeby serwer GG nie wiedział, że masz tego kogoś na liście) ... A to niestety, powoduje tyle, że nie dostajesz informacji o statusie takiej osoby...
aha ja myslałem włąsnie ze ta osdoba nie widzi jaki ja mam status, a ja moge sobie dowolnie jej sprawdzac.
Ludwik
13.12.2002 - 10:28
Do tego przydało by się chyba więcej pomocy w programie, bo nie wszyscy wiedzą, że:
1. Nie widzisz ststusu osoby przed którą się ukrywasz (jak wyżej)
2. Jeśli przed kimś ukryjesz ststus to automatycznie zaznaczy się opcja "mój status tylko u znajomych z listy", a więc nieświadomie ukryjesz też przed wszystkimi z poza listy.
3. Gdy potem odznaczysz "mój status tylko u znajomych z listy" osoby na liście nadal będą zaznaczone jako niewidzące statusu, a w rzeczywistości będą go widzieć (to może nawet poprawić? Jakiś komunikat przy zmianie ustawienia?).
aha wiec tak to dziaął. a ja sie wasnie wkurzałem cały czas czemu mi sie w opcjach cały czas samemu ustawia "tylko dla znajomych"
:D thx za wyjasnienie
No, przydałby się jakiś FAQ czy coś...
Swoją drogą... Jak odznaczysz "tylko dla znajomych" to potem zostanie on automatycznie przywrócony... Nie pamiętam tylko kiedy
Ludwik
13.12.2002 - 13:18
Myślę że zamiast przepychania się programu z użytkownikiem (bo to się skończy tak, ze uży się wścieknie) mogły by być odpowiednie komunikaty. Np. przy wyłączaniu "tylko dla znajomych" gdy się przed kimś ukrywamy o tym, ze wyłączy to ukrywanie się i "czy mimo to chcesz kontynułować?", jeśli tak program resetował by ukrwanie się. Z kolei gdy chcemy się ukrywać nie mając "tylko dla znajomych" komunikat, ze włączenie jest konieczne "czy włączyć?"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.