QUOTE(misiu98)
gdy mam status 'niedostępny' to Konnekt odświerza do upadłego okno główne powodując brzydkie miganie całą listą kontaktów
Ja nie zauwazylem takich nieprawidlowosci. Jedyne co moge podobnie zinterpretowac to nastepujaca sytuacja:
Wlaczam konnekta, ale ten nie moze sie polaczyc z siecia (przyblokowalem ruch na firewallu) - konnekt proboje sie polaczyc przez 5 minut, poczym zaprzestaje owej czynnosci na okres 1 minuty - w tym wlasnie momencie, kontakty na liscie zmieniaja kolor na "zmiana statusu" i po kilku sekundach znow staja sie "kolorowe-normalnie". Po uplywie 6 min od startu konnekta (5 min. prob polaczenia + 1 min. przerwy) cykl zaczyna sie od poczatku -> 5 min. proba polaczenia... itd.
Jezeli natomiast ustawie sobie przy dzialajacym polaczeniu z siecia status na "Niedostepny" to kontakty przybieraja kolor "zmiany statusu" i po kilku sekundach wracaja do normy po czym pozostaja w takim stanie do ponownego zmienienia przeze mnie statusu dostepnosci. Proces ten sie u mnie nie powtarza tak jak u misia98.
Nie widze tu zadnej nieprawidlowosci. (testowalem to przy wlaczonej opcji buforowania wyswietlania - niweluje to nieprzyjemne "migotanie" przy zmianie koloru kontaktow)
QUOTE(misiu98)
W oknie głównym NIE odświerza (dla odmiany) ikonki statusu. Bardzo brzydko to wygląda kiedy ze statusu 'zaraz wracam' przełącza się na inny - zostają śmieci w postaci resztki chmurki
Ja nie widze tu nic brzydkiego
- myslalem ze tak ma byc i nawet mi sie to podoba
Dobra - juz koncze :wink:
pzdr.
ps: Hao - z niecierpliwoscia czekamy na tego crypta i "surprise" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: