Jak pewnie niektórym wiadomo autocom.pl udostępnia dla swoich użytkowników jabbera cos takiego jak proxy65.jabber.autocom.pl co ma na zadaniu umożliwić przesyłanie plików gdy jest to normalnie niemożliwe. I mam pytanie czy można tego użwyać również do ktransferu dla gg ? jeśli tak to jak ?
Olórin
29.04.2005 - 19:48
Przeysyłanie plikow przez jabbera nie jest obsługiwane, a tym bardziej via proxy65...
To jak to wyjaśnisz?:
QUOTE(http://jabber.autocom.pl/faq.php)
Q: Czy za pomocą Jabbera można przesyłać pliki?
A:Tak, można. Jabber może przesyłać pliki między dwoma osobami znajdującymi się na liście kontaktów. Niektórzy "klienty" (np.PSI) mogą przesyłać pliki nawet przez firewall-e korzystając z tzw. PROXY (więcej info poniżej)
(...)
Q: Co to jest Proxy Bytestreams SOCKS5?
A:Jest to "usługa" dzięki której możliwe jest przesyłanie plików między dwoma klientami jabbera nawet gdy obaj znajdują się za firewall-em (maja adres prywatny/są za maskaradą). Jest to dość unikalna technologia w świecie komunikatorów
Poradnik "Jak skonfigurować PSI do korzystania z Proxy65"
Olórin
30.04.2005 - 09:10
Nie dociera do Ciebie że kJabber nie obsługuje (tak jak wiele innych klientow jabbera) przesyłania plików ?
napsiałeś wcześniej że sieć jabbera nie obsługuje, a teraz że kajbber... i staraj się być bardziej uprzejmy.... bo z takim podejeściem to raczej niewielu cię polubi...
Spokojnie panowie. Problem konfliktu lezy po obu stronach.
@ Bo$s - chyba ominołeś faq
@ Olórin - Trzeba pisać dokładniej, bo wtyczka obsługujaca protokół nie obsługuje przesyałania plików, ale sam protokoł pozwala.
ale ja się pytałem czy mogę użyć tego proxy do ktransferu dla gg ?
Przemekc1
30.04.2005 - 11:52
No to prostsza odpowiedź, nie niestety nie można.
już na wstępie powinieneś wejśc do ustawień kTransferu i zobaczyć nże nie ma opcji proxy wiec po co ten temat?
po to że są opcje takie jak forwarding (przekierowanie portów) gdzie można wpisać adres jak również można wyłączyć lokane IP:PORT i wpisać tam adres... tylko że tak nie działa i pytam się czy można coś pokombinować
Olórin
30.04.2005 - 14:00
Forwarding portów to forwarding portów, nie proxy....
PS. nie napisałem że w jabberze nie ma presyłania plikow, napisałem że nie jest obsługiwane (a jak trudno sie domyślić chodzi o K).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.