victoria-713
2.05.2005 - 16:03
Ściągnęłam plik ze stylem css i nie wiem, jak go zainstalować, co zrobić, żeby działał... Proszę, niech mi ktoś pomoże!!!:>
Wchodzisz do: Ustawienia -> okno rozmowy -> zaznaczasz uzywaj stylu css -> wybierasz sciezke gdzie masz styl i juz (odznacz tez "uzywaj pliku css z aktywnego tematu kStyle")
Oczywiście, witaj na forum.
Kopiujesz plik "*.css" do katalogu %konnekt%\themes, gdzie %konnekt% to ścieżka do Twojego Konnekta (powiedzmy, że c:\Program Files\Konnekt).
Potem przeczytaj to:
http://free.of.pl/k/konnek/style.htmlWpisując w pole tekstowe ścieżkę do twojego pliku .css. Przykładowo:
themes\plikstyli.css
victoria-713
2.05.2005 - 18:56
No tak, do tego doszłam sama,tylko nie działa, w tym problem... Może mam jakąś opcję niezaznaczoną albo nie mam jakiejś wtyczki?
Daniel125
2.05.2005 - 20:08
wyglada na to, ze masz wszystkie wtyczki. moze sprobuj zrestartowac konnekta.
Pozdro
Albo kliknij prawym na okno rozmowy, weź Wyczyść, potem znowu kliknij i Przywróć. Powinno pomóc.
PS: Usunąłem powtórne podpowiedzi, żeby nie było bałaganu i żeby victoria-713 mogła coś zrozumieć.
victoria-713
4.05.2005 - 14:44
Dlaczego w historii moje okienko rozmowy jest w stylu css, a jak rozmawiam, to nie jest??? Qrczę, tak bardzo chciałabym mieć tak ładnie podczas rozmowy:/ Co mam zrobić???
I czy okienko rozmowy dla jednego kontaktu czy wszystkich?
Sprawdź czy w Więcej kontaktu (prawym na kontakt i masz) w pozycji kIEview masz w nieaktywnym polu zaznaczone Używaj stylu css dla tego kontaktu i w polu edycyjnym poniżej (też nieaktywnym) masz ścieżkę którą wybrałaś w Ustawieniach. Jeśli jest tam inaczej, sprawdź ustawienia.
victoria-713
4.05.2005 - 15:17
Hehehe, poprawka: okienko jest już w cssie, ale tylko jego górna część (znaczy nad ikonkami z paska), a tam gdzie ja piszę, nadal białe... Czy tak powinno być, czy można zrobić, żeby całe miało wygląd stylu css???
jiobel.
4.05.2005 - 15:29
Tak powinno być.
Pozdrawiam (tzn. witam na forum).
victoria-713
4.05.2005 - 15:38
No to dobrze
Cieszę się, że kolejny problem pomogliście mi rozwiązać
Hehehe, póki co nie pierwszy i zapewne nie ostatni, bo nie poznałam jeszcze wszystkich wtyczek:] Udoskonalanie Konnekta to teraz moje ulubione zajęcie, naprawdę wciąga~~~~~~~~~ Jeszcze raz thnx za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.