Lwiczek
1.01.2003 - 14:50
Witam,
czy dałoby się tak zrobić, żeby wspomniany balonik ni mógł wyjść za ekran? O co chodzi - K mam ustawionego w prawym dolnym rogu, tak samo względam myszki pokazuje się balonik, jeżeli więc wskazuję mu jakiś kontakt z tych u dołu listy to tipp jest poza ekranem i nie widzać prezentowanych przez niego informacji...
Lukas77
1.01.2003 - 15:58
Racja, możnaby to rozwiązać tak jak w Windzie z menu podręcznym. Jeżeli wskazujemy kursorem u dołu ekranu to tip mógłby wyskakiwać do góry, a jeżeli maksymalnie z prawej strony, to tip mógłby względem kursora myszki wyświetlać się po lewej stronie kursora.
Bardzo dobry pomysł. Muszę wtedy konbinować jak zobaczyć "balonik" ostatniej osoby na liście.
Mam nadzieje że w następnej wersji będzie to poprawione
Już jest gotowe na wydanie w nowej wersji...
winthux
1.01.2003 - 22:27
Z tymi balonikami jest jeszce jeden problem. Mianowicie status opisowy w baloniku jest trochę dziwnie wyświetlany, tzn. raz jest za dużo o jedną lub dwie linie a raz obcina. Nie wiem od czego to zależy....
KOSMOS
16.01.2003 - 11:19
dobrze by było gdy by można podmienić ikny z tipu na swoje
ooooooo
dobry pomys z ta podmiana chodz ja i tak je mam w ogole wyłączone bo dzieki temu jak tip jest zdokowany wiecej sie na nim informacji wyswietla bo4 linijki a nie jak to jest przy obrazkach tylko 3
Bedeox
20.01.2003 - 18:32
To przycinanie przez balonik jest troche irytujace...
To samo dotyczy funkcji 'Wyślij e-mail' zawsze korzystajacej z Outlook Expresa.
Przydaloby sie tez zapamietywanie przezroczystosci okna
oraz mozliwosc ustawienia przezroczystosci.
Same uzyteczne rzeczy, nie?
Wyślij email korzysta z domyślnego klienta poczty... U mnie bez problemu uruchamia się TheBat...
Bedeox
20.01.2003 - 20:36
Dziwne... u mnie nie...
Windows XP SP1
Netscape 7.01 Mail ustawiony jako domyslna aplikacja poczty
<edit>
Znalazlem przyczyne...
URLe mailto byly zarejestrowane dla Outlooka mimo to
Poprawilem.
Dla zainteresowanych opcje do uruchomienia urla mailto:
-mail "%1"
</edit>
Lukas77
20.01.2003 - 21:25
Też mam ustawionego Bata jako domyślnego klienta i nie ma żadnego problemu z odpaleniem go z Konnekta. Konfiguracja ogranicza się do kliknięcia pytania czy The Bat ma być domyślnym klientem e-mail.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.