Witam!
Znalazłem na forum tematy dotyczące błedu wtyczki ggcrypt. Czyli jak się odpali kilka rozmów i zaczynamy włączać szyfrowanie lub przesyłemy klucz publiczny u każdej z nich to wtyczka się gubi, i albo nie można włączyc szyfrowania albo wyłączyć itp.
I moje pytanie brzmi. Czy ktoś już zają się tym błędem? A jeżeli tak to w jakim czasie można się spodziewać nowej odbugowanej wersji?
Pozdro
ggcrypt jest zabugowana i niestabilna, a ponadto nikt jej już nie rozwija.
@qilek a dlaczego nie jest rozwijana? Niby w gygy jest możliwość łączenia się przez ssl ale serwy tego nie obsługują. Więc dla mnie wtyczka by się przydała gdyż jestem w LANie. A tam można podsłuchać rozmowy, i nie tylko.
arkadyjczyk
13.05.2005 - 11:03
OT: Nierozwiljana bo została juz opublikowana lista szpiegów i wtyczka straciła sens
A tak na poważnie to problemy miałem tylko przy wysyłaniu kluczy i pierwszym włączeniu. Później działało wszystko OK.
Witam i ponawiam moje pytanie z pierwszego posta:) Czy ktoś byłby w stanie ją "odbugować" ? Pewnie nie tylko mi zależy na sprawnym działaniu tej wtyczki.
Pozdrawiam
dulek000
6.09.2005 - 13:41
A nie łatwiej łączyć się na SSL?
@dulek000 szkoda że serwery GyGy tego nie obsługują...
dulek000
6.09.2005 - 17:11
Kiedyś był szum, że już obsługują, ale po testadch widzę, ze jednak nie
Mój błąd.
wbodzek
10.11.2005 - 01:36
czy sa gdzies zrodla do tej wtyczki? w czasie wolnym (ktorego nie mam) moglbym moze cos obejrzec, i jesli bym potrafil to cos poprawic... tylko nie wiem gdzie szukac dalszych informacji
skolima
10.11.2005 - 15:55
Jest duża różnica między połączeniem ssl, a szyfrowaniem wiadomości. SSL to szyfrowane połączenie - nikt nie podejrzy Twojej komunikacji z serwerem. Natomiast szyfrowanie wiadomości oznacza, że niezależnie od tego, czy samo połączenie jest szyfrowane (a to jest wskazane np. ze względu na możliwość podejrzenia hasła przez osoby trzecie), nikt oprócz Ciebie i odbiorcy (czyli także nie serwer) nie przeczyta treści wiadomości. Czyli można go użyć nawet, kiedy nie ufasz serwerowi! Oczywiście, wtedy należy wymienić się kluczami w inny sposób.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.