no więc tutaj poprosze o maly dodatek do kJabber
1.
fajnie by było jak by obsługiwał kontakty typu
CODE
ktos@serwer.pl/zasob
bo jak sie korzysta w 2 komuniatory z 1 konta to sie robi problem ...
inne komunikatory ładnie to obsługują
2. (to dla tlen/jabber) (to juz było zgłaszane x czasu tem ale..)
zrobić użytek z definicji 'IM_CNT_COMPOSING / IM_CNT_COMPOSING_STOP' bo jak ktoś pisze dłuższa wypowiedź to nie trzeba sie dopytywac 'jestes' .. oraz nie dostaje sie pytan 'nie widzisz ikonki ze pisze?' grr...
3.
to raczej pyatnie .. czy jaber obsługuje avatary ? bo zauważyłem że duża ilość komunikatorów dla Jabbera ma avatary i to nie można ich samemu zdefiniować .. czy avatary są orginalnie w jabberze ?
4.
skoro tak to może dorobić pobieranie ? wiem że narazie nie można wyświetlać na liście ale żeby pobierało sie i np w temp/zapisywalo wtedy ręcznie można obejrzeć (jej jak bym sie ucieszyl z listy jak w skype )
5.
pisze to w kJabber bo chyba tylko ten plugin to obsługuje .. chodzi mi o okienko "Kontakt->Więcej->Opis Własny" zeby był jakos zapisywany 'ostatni opis własny' zeby nie trzeba było brać cały czas odswież .... albo moze (jako opcja) zeby opisy były pobierane przy połączeniu (tylko opisy reszta pol (imie/nazwisko) itp podoba mi sie jak jest (czyli zdefiniowane przezemnie ))
6.
jak nie jesteśmy połaczeni z jabberem nie mamy dostępnego
"Kontakt->Status->Wysyłaj Status/Pobieraj Status" .. a to chyba powinno byc bo to jest jak 'ukryj przed nim' w gg (no chyba że się myle)
7.
ale sie uczepiłem tego jabbera
Konfiguracja->GG->Status Startowy - JEST
Konfiguracja->Jabber->Status Startowy - NIE MA
denerwuje zwłaszcza, że ostatnio właśnie jedyny mój plugin IM to jabber