W zwiazku z tym, ze poki co nie ma az tylu chetnych na rozmowe na chacie, aby zawsze sie ktos znalazl do rozmowy, nalezaloby 'zgrac terminy'. IMHO najlepsza prpozycja to Niedziela wieczor - wiekszosc jest wtedy w domu, w przeciwienstwie do piatku czy soboty. Druga IMHO dobra propozycja to poniedzialek. Ale Wy zdecydujcie.
miluti
16.01.2003 - 17:15
Jak dla mnie piątek wieczór to najlepszy czas na takie rzeczy.
Wieczorki w sobotę i niedzielę można spędzić w ciekawszy sposób a nie mam ochoty specjalnie latać na neta do biura bo stąd akurat klepię...
Oczywiście polecam pokój na Onecie :wink:
Podsumowujac wyniki, oficjalne godzin spotkan na kanale IRC (<- wniosek z drugiej ankiety) to:
[list]Piatek 20:00
Niedziela 20:00
oraz w mniejszym stopniu w poniedzialek o 20:00[/list:u]
Ktos moze spytac po co ta ankieta byla - chodzilo o zorientowanie sie, kto w jakich godzinach/dniach moze wpasc na kanal pogadac. Bedzie lepiej, gdy rozmowa toczyc sie bedzie w grupie conajmniej 5-osobowej. Zatem mam nadzieje, ze bedziecie odwiedzac kanal #konnekt
PS. Wydaje mi sie, ze biorac pod uwage obecna ilosc chetnych na rozmowe na IRCu, nie ma potrzeby stawiania botow. Ale mam nadzieje, ze wkrotce to sie zmieni i nie trzeba bedzie sie umawiac na spotkania, bo zawsze sie znajda osoby na chanie
mnie IRC jak i onet odtrasza i tych dwuch rzeczy sie panicznie boje a po kazdym spotakniu z takowym wynalazkiemm nie snie po nochach i łykam srodki uspakajajace. wiec do czasu pojawienia sie kanału ircowego na stronie w postaci javy to mnie nikt nie zobaczy nigdzie procz czta. Torm czekamy na strone nowa bo chetnie bysmy sobie pogadali ( ja zreszta tez) bo z pewnoscia jak bedzie kanał na stonie to bedzie miawieksza popularnosc niz to co jet do tej pory
miluti
17.01.2003 - 23:11
Piątkowy wieczór już za nami....
Nie wiem jak u ciebie Sad ale ja miałem taaakie tłumy że normalnie nie mogłem nad tym wszystkim zapanować :wink:
Jeśli tak samo miałoby to wyglądać stronie Konnekta to można sobie darować, przynajmniej na razie.
Udanego weekendu,
senny miluti
Ludwik
17.01.2003 - 23:37
Przypominam ze są przynajmniej dwa kanały IRC konnekta
SandmmaN
17.01.2003 - 23:55
Wraca problem, o którm juz gdzieśtam napisalem - bedzie problem z wyborem serwera IRC, na którym ma być ten "właściwy i oficjalny" kanał.
Jeżeli już IRC to raczej *.irc.pl ... Jest chyba najbardziej u nas popularny...
Popieram hao, *.irc.pl jest IMHO domyslnym wyborem w Polsce ...
SandmmaN
18.01.2003 - 12:19
Jestem za :-)
Lagi jednak nieraz są, ale cotam - ogólnodostępność tej sieci serwerów może będzie miała korzystny wpływ na ilość uczestników naszych kreatywnych spotkań ;-)
Co do apletu na stronę, dzisiaj widziałem super aplet.. IRC. www.frazpc.pl dział Chat. Można się łączyć z kilkoma pokojami na raz! ;]
co do kanalu, to proponuje #konnekt.info na *.irc.pl, bo na #konnekt ktos wrzucil swoj piekny botnet i jest nieciekawie ;]
BotNet nalezy do SandmmaN'a i to raczej pozytywna rzecz
Gdyby K miał wreszcie konferecje to można na nim organizować spotkania
Olórin
25.06.2003 - 08:55
właśnie :]
mi juz by wystarcyło gdyby na stronie konnekta była mozliwosc połaczenia sie z ircem prz jakis alpet javy bo jqakos o samego programu mirc nie moge sie przekonac zreszta jak by był irc na stronie to z pewnoscia było by wiecej ludzi chetnych do rozmow grupowych
Olórin
25.06.2003 - 18:33
gdyby k miał konferencje i jabbera to można by założyć oficjalny konnektowy pokój
miluti
25.06.2003 - 22:09
Dla mnie szczytem marzeń byłaby funkcja która sprawdzałabyczy jest ktoś w moim pokoju na czacie Onetu i czy pojawił się na czacie ktoś z moich znajomych
Jak myślicie jest to w ogóle do zrealizowania?
Ludwik
25.06.2003 - 22:21
QUOTE(miluti)
Dla mnie szczytem marzeń byłaby funkcja która sprawdzałabyczy jest ktoś w moim pokoju na czacie Onetu i czy pojawił się na czacie ktoś z moich znajomych
.
Dla onetu - nie wiem, dla polchatu - na pewno.
QUOTE(Ludwik)
QUOTE(miluti)
.
Dla onetu - nie wiem, dla polchatu - na pewno.
nie na pewno, bo sa rozne serwery polchatu i nie kazdy ma skrypt sprawdzajacy, czy ktos jest online
Ludwik
25.06.2003 - 23:18
Myślałem o tym zwykłym, polchat.pl - jeśli chodzi o sprawdzanie czy ktoś jest na czacie (i ile osó
- nie ma najmniejszego problemu. Jeśli chodzi o sprawdzanie czy jest konkretna osoba myślałem o mini-bocie (są udostępnione biblioteki do łaczenia z polchatem), albo można ponegocjować z Markiem z polchatu żeby udostępnił skrypt podający listę osób na czacie - który wystepuje na licznych komercyjnych serwerach polchatu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.