macie3k
1.06.2005 - 11:30
Mam taki problem, jak w temacie. Na kilkanaście sekund przed rozłączeniem wiadomości przestają dochodzić. Problem w ogole nie wystepuje na klientach GG i Tlen.
Moje ustawienia "Połączenia":
zaznaczone "Łacz automatycznie" i "Automatycznie wznawiaj zerwane połączenia"
"Limit czasu na zestawienie" - maksimum
"Przerwa między próbami połączeń" - minimum.
WinXP SP2, łączę się przez sieć osiedlową (LAN)
Konnekt 0.6.22.129, gg.dll 1.5.3, ale rozłączało się tez na poprzednich
(edit: to "natychmiast" trwa w porywach do kilkunastu sekund, ale rzadko. i nigdy dłużej)
Ustaw gg.dll na samej górze listy (Alt + Kursor) wtyczek.
macie3k
2.06.2005 - 22:54
niestety, nic nie pomoglo
Może to po prostu kiepskie połączenie i koszmarne lagi?
arkadyjczyk
3.06.2005 - 07:55
Jakie masz połaczenie z netem? Miałem tak z winy routera, po wymianie na inny nie ma problemów. Wyglądało to jakby router po jakims czasie rozłączał połączenie i zaraz je nawiązywał.
macie3k
3.06.2005 - 08:30
połączenie - jak zresztą pisałem - przez LAN, sieć osiedlowa, szybkość do 128. routera wymienić nie mogę, bo nawet go na oczy nie widziałem.
gdyby to było kiepskie połączenie, to na klientach gg i tlen też by mi sie rozłączało, a nei rozłącza.
arkadyjczyk
3.06.2005 - 10:16
Nie jest tak do końca i wg mnie jest to wina routera. Przy zbyt dużej ilości klientów może nie wyrabiać. U mnie też było tak, że niby gg i tlen działały dobrze więc administrator który ich używał nie widział problemów, tylko ja w konnekcie miałem "rozłaczono/połaczono" i u znajomych status migał mi co około 2 minuty. Ale później admin się przekonał, że u niego gg też się rozłącza tylko jest to takie badziewie, że nawet o tym nie informuje. Okazało się że wiadomości w dużej cześci do niego nie dochodzą, a ciągle niby był online.
@llchemic
3.06.2005 - 11:39
Ale to nie problem jednej osoby. wczoraj praktycznie przez caly dzien protokolem gg byly takie przejscia. Nie podam konkretnych wersji, ale calosc byla uaktualniona do wszystkiego co najwyzsze jesli chodzi o aktualizacje. Tyle, ze tutaj nie wchodzi w gre argument o routerze, bo to NET24. gg, tlen i wtyczka dla M dzialaja bez przeszkod.
macie3k
3.06.2005 - 18:00
QUOTE(@llchemic @ 3.06.2005 - 12:43)
Ale to nie problem jednej osoby. wczoraj praktycznie przez caly dzien protokolem gg byly takie przejscia.
ale ja niestety mam takie przejścia od ładnych paru tygodni.
Miałem podobny/identyczny problem. Nawet byście się niedomyślili jakie było tego rozwiązanie. Głupia teoria wpadła mi do glowy ale jednak. Tak się robi jeżeli masz uruchomione 2 GG które kożystają z tego samego konta. Jeden połącza drugiego rozłączając i tak w kółko. Pomyślałem więc ,że ktoś mi się włamał na konto :/ Zmieniłem hasło na numer i POMOGŁO. Niewiem czy to tylko u mnie zadziała ale warto spróbować.
Ten sam problem występuje u mnie :-/
Ver. 0.6.22.137, WinXPSP2, Chello.
ppfaja
25.10.2005 - 20:47
0.6.22.137 neo i ten sam problem
Podwójnie widzę
click
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.