Witam
Glupia sprawa, ale wkurza mnie to:
gdy wylacze w iexpllore obrazki rowniez w Konnekcie nie ma obrazko, emotki gina
znacie na to jakas rade??
Z gory serdecznie dziekeju i pozdrawiam
Ynco
dulek000
11.06.2005 - 20:16
Nie ma rady. IEView korzysta z ustawień IE.
no to WIELKA lipa, wielki minus dla Konnekta
Olórin
11.06.2005 - 20:46
No to zrób własny silnik renderowania okna rozmowy, wtedy pogadamy...
riddle
13.06.2005 - 18:36
Heh, a czy nie można by zadziałać tak jak twórca FeedDemona? Tam jak chcę mieć wyświetlanie w Gecko, to ściągam MozillaControlInstaller.exe, instaluję i zmieniam wpis w rejestrze - wtedy jest opcja. Nie jest to supportowane, może zawierać błędy - ale działa. Czy nie można by tak podmienić kontrolki? Nawet jeśli menu emotikon by nie działało? Chodzi mi ogólnie że ktoś mógłby wytłumaczyć czemu to jest tak wielki problem. W FeedDemonie zmiana trwała może 5 minut i teraz gra cacy.
Edit: To byłaby oczywiście opcja dla zaawansowanych juzerów. Nie oficjalna i nie wspierana w Problemy.
Ja też kiedyś proponowałem Gecko jak alternatywę, to stwierdzono, że niemożliwe, zapluskwione i coś tam jeszcze
riddle
13.06.2005 - 20:23
arkadyjczyk
13.06.2005 - 20:30
Jasne że można oprzeć na Gecko. Możecie już zabierać się do pracy, bo wyświetlanie w IE obsługuje kIEview i nie jest to bezpośrednio w kodzie Konnekta. Wiec nie ma przeszkód, żebyście napisali kMozview.
Olórin
13.06.2005 - 20:34
To piszcie...w tym problem...
riddle
13.06.2005 - 20:46
No kur..czę, ja się jak człowiek pytam czy dzięki temu ulatwi się praca... swego rodzaju pomoc oferuję (na mój poziom) - osattnia dyskusja o Konnekcie na Linuxa nie przebiegała "napisz sobie". :[
Olórin
13.06.2005 - 21:08
nix już kiedyś to próbował i wogóle emotki nie działały (nie menu - wszystkie emotki).
Tak wogóle to jeżeli ktoś miałby pakować gecko do okna rozmowy to lepiej embedowac je po geckowemu a nie jakiś zastępczy activex....
Pozwole sobie perwersyjnie spytać...
"A jak to jest 'po geckowemu'"?
Olórin
20.06.2005 - 18:39
Nie wnikałem, ale nie jako activex (ta kontrolka to osobny projekt).
W sumie to mam 2 zdania na temat Gecko i okna rozmowy:
1: (-) biedny mój ram
2: (+) lepsze wsparcie xhtml, css, css2, js, dom itd.
Szczerze mówiąc byłby problem z cache'em dla Gecko, gdyż może się przepełnić
.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.