Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie moge usunac kontaktu
Konnekt | Forum > Pomoc > Problemy > DwuTlenek
Poke
Nie moglem usunac kontaktu z tlena - mimo ze go kasowalem to po ponownym uruchomnienu znow kontakt byl na liscie. Kontakt usunalem pod Mirnada i od tamtego czasu takze go nie mam w Konnekcie. Uwazam ze to powazny problem.

Wtyczka 0.1.9.0, caly Konnekt w ostatniej becie.
Sija
[w ustawieniach dwuTlenka] ustaw synchronizacje do Konnekta [nie do serwera]
Poke
Hmm. To obejscie problemu ale nie jego naprawa.
dulek000
Hm... a takie zachowanie nie jest przypadkiem normalne?
Poke
No raczej chyba nie bo to wyglada jakby Konnekt niezbyt dobrze kasowal z serwera kontakty, a Miradna potrafi...
hao
Nie nie nie, moment, tak się dziać nie powinno...

Najpierw upewnij się czy masz "Synchronizowanie do serwera", oraz "Usuwaj kontakty na synchronizowanej liście" w ustawieniach dwutlenka... Jeżeli masz niższy poziom zaawansowania i nie widzisz takich opcji - najpewniej jest to ustawione prawidłowo...

Później spróbuj usunąć kontakt. Tutaj dosyć istotna sprawa - żeby usunięcie zostało przez serwer zauważone - musisz być połączony! Możesz zrestartować program i zobaczyć efekt...

Może kontakt ma jakiś nietypowy identyfikator?
Poke
Ciesze ze jestes Hao! Co do sprawy - tak mi sie wydawalo ze jest to blad z obsluga serwera. Mialem to wszystko zaznaczone i oczywiscie bylem polaczony - jasna sprawa, w jaki inny sposob Konnekt moglby wykasowac taki kontakt... Tak jak juz wspomnialem, cala operacje na Mirandzie przeprowadzilem bezbolesnie, niestety w Konnekcie ten kontakt wracal jak bumerang. Zauwazylem tez inna rzecz - w subskrypcji nie moglem wylaczyc ani pobierania ani wysylania statusu. Byly "na sztywno".

moderator : proszę nie cytuj wypowiedzi, pod którą się bezpośrednio dopisujesz.
hao
Możesz podać jaki był identyfikator tego kontaktu ? (tlenId) Być może z tym jest gdzieś problem...
Sija
podobny problem jest z usuwaniem grup
Poke
beatka-29 bodajze. Po prostu wpisalem bledny UID i probowalem go usunac - wtedy natknalem sie na ten problem.
hao
Hmmmm, strange... Trzebaby obejżeć logi ze zdarzenia
Poke
http://www.gdynia.mm.pl/~roznosci/konnekt/konnektlog.zip

Moj log. Daj znac czy cos pomoglo.
hao
Nie pomogło, bo nie zawiera loga z sytuacji usuwania kontaktu... Mógłby ktoś na to rzucić okiem?? Źródła dostępne są na SVNie :]
Poke
To dziwne bo na 99% w tych logach powinno byc. Ja wtedy albo probowalem wykasowac kontakt albo wylaczyc jego subskrypcje.
Poke
I jeszcze jedna proba
1) sam siebie dodalem do Konnekta i probowalem usunac
2) po ponownym uruchomnienu Konnekta znow niestety pojawilem sie lecz tym razem nie jako "Poke", a cala nazwa czyli "PokeO2@tlen.pl"
3) z kolei to usunalem i kontakt zniknal permanentnie

Nie rozumiem tego.

Logi z tej operacji TUTAJ.
kyro
Tak się nietylko dzieje z kontaktami tlenu i grup ale także z gg. Kiedyś robiłęm pożądek z kontaktami. Pare usunołem a paru zmieniłem nazwe. Kiedy uruchomiłem ponownie Konnekta kontakty usunięte i ze zmienionymi nazwami wruciły do poprzedniego stanu. Jednak nie zawsze się tak dzieje. Może tak jak wcześniej pisali - to wszystko zależy od serwera.
rysi3k
Ma ktoś możę sposób jak usunąc kontakty? Bo sama synchronizacja do Konnekta mnie nie zadowala :]
Mam osoby z ID:
saletra2 czy tomyg...
I nie da się usunąc - nic takiego w nazwie nie ma...

Pozdrawiam
rysiek
kwiatu5
ta sama bajka z kontaktami jest z wszystkimi serwerami jabberowymi, nie mozna usunac kontaktu listy synchronizowanej mimo ze wszystko jest ustawione jak nalezy. w tlenie jest to samo, poprostu musialem odpalic tlena zeby usunac te kontakty ktore po kazdym uruchomieniu wracaja jak bumerang.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.