DawidSOL
22.06.2005 - 13:08
witam
mam taka mala propozycje - aby po kliknieciu na okno rozmowy - znacznik automatycznie przechodzil do pisania wiadomosci...
tzn teraz trzeba klikac w miejsce do pisania by tam pojawil sie znacznik.
troszke orientuje sie w borlandzie (c++ i delphi) i to tak mysle ze nie bylo by wiekszego problemu z zaimplementowaniem tego...
skolima
22.06.2005 - 15:01
Nie gra. Focus zostaje w ostatnio aktywnej kontrolce. Jeśli otwierałeś link, to focus po powrocie będzie w rozmowie, a nie okiennku pisania.
riddle
22.06.2005 - 18:47
Więc powinno się zmusić to do innego zachowania. Jeśli się nie zgadzasz - wytłumacz proszę. Bo jakoś nie widzę siebie skrolującego kursorami okienko rozmowy, jak kliknąłem na link.
skolima
22.06.2005 - 22:30
Wywaliłem posty nie na temat, nie poprawiłem włąsnego. Jak najbardziej jest to bug - interfejs zachowuje się nieintuicyjnie, mi samemu kilka razy zdarzyło się pisac w kosmos.
KoSiarzPL
23.06.2005 - 09:53
Jest tego tez i zaleta. Np ktos jest przyzwyczajony do zaznaczenia tekstu i klikniecia ctrl+c. Jesli focus byl by wyrzucany po jego przydzieleniu taka operacja by byla niemozliwa.
skolima
23.06.2005 - 10:02
@KoSiarzPL : wystarczy przywracać focus przy ustawieniu okna jako aktywne, wtedy i tekst można bez problemu kopiować, i nia de się pomylić przy pisniu.
KoSiarzPL
23.06.2005 - 17:43
Masz racje, ale i tak gdy klikniesz w czesc okna w ktorej widac przebieg rozmowy to focus pozostanie w niej. Mozna by oczywiscie obmyslec scenariusze kiedy focus ma wrocic. Np gdy uzytkownik tylko kliknie niech wraca, ale jesli zostal zaznaczony tekst to niech nie wraca itp.
riddle
24.06.2005 - 00:06
Da się też kopiować tylko przez zaznaczenie...
Fokus w Konnekcie jest bardzo dziwny. Tak samo jak parę standardowych zachowań, które czasem szwankują. Opiszę to niedługo w dłuższym poście... wszelkie ESC, podwójne/trójne pozycje domyślne... itp
Lwiczek
24.06.2005 - 11:15
Grrr... Kopiowanie przez samo zaznaczenie jest strasznie wku...rzające :/ Fakt, moze zdenerwowac brak powracania focusa, ale nie bardziej niz automatyczne zaznaczanie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.