Lwiczek
22.06.2005 - 20:26
Witam,
Sytuacja: ochodzę od komputera i blokuje system [winxp] za pomocą kombinacji Win+L. Jeżeli w tle uruchomiony był konnekt i przyszła wiadomość, to po ponownym zalogowaniu [odblokowaniu ekranu] w zasobniku mam ikone Konnekta statyczną symbolizującą stan połączenia z siecią a brak powiadomienia o nowej wiadomości. Jest to odrobinę wkurzające, gdyż nawet przywrócenie K za wiele nie daje i trzeba po kolei sprawdzić wszystkie grupy czy przy którymś kontakcie nie mruga koperta...
jiobel.
22.06.2005 - 20:34
U mnie pokazuje ikonkę wiadomości.
Fakt faktem, że po ponownym zalogowaniu nie mam dymka kNotify (sporadycznie, ale zawsze "czasem).
U mnie też nie ma problemów z mrygającą kopertką. Jaki OS?
Lwiczek
22.06.2005 - 22:06
WinXP Pro en SP1.
Nie no - czasami się zdarzy ze jednak jak przyszła w czasie mojej nieobecności wiadomośc to po ponownym zalogowaniu miga ikonka [tak w 1/50 przypadkow, może rzadziej]. Może to wina użytego schematu?
Aha - No i po ponownym zalogowaniu ikonka w zasobniku jest odrobinę inna - taka jakby postrzępiona... jak mi się zdarzy ponownie to podeśle zrzut ekranu jak wygląda.
KoSiarzPL
23.06.2005 - 09:49
Ja mam podobny przypadek (braku oznak o nadejsciu wiadomosci) gdy nie siedze przy kompie. W moim przypadku jednak nie blokuje komputera, tylko odchodze od niego i czasami ktos inny z niego korzysta. Gdy wracam ie mam zdnej wiadomosci ale gdy otworze okno konnekta widze mrugajace ikony kopert obok kontaktow. Zdarza to mi sie zadko.
Lwiczek
27.06.2005 - 18:45
Problem został chyba rozwiązany... Pobawiłem się trochę z ustawieniami ikon i wyłączyłem całkowicie Schemat ikon z GG5 a wszystkie ikonki z niego przenioslem do wlasnego Shematu ikon. Jak na razie wszystko dziala OK i ikona w zasobniku nie robi sie 'brzydka'.
@KoSiarzPL mam to samo. Po 10 może 15 minutach znika powiadomienie przez k.notify.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.