Zastanawiam sie jakim cudem wciaz przybywa GG uzytkownikow. Jakosc uslug firmy SMS-Express, ich nastawienie do klienta (bajerki w stylu zakladka z logo do sciagniecia na komorke) oraz to, ze potrafia osiagnac zysk (slyszalem, ze za rok zarobili na czysto 100.000 PLN) ma dla mnie tylko jedno wytlumaczenie: ich 'target' to mlodziez, w wieku 13-20 lat, niezbyt inteligenta, na tyle, zeby nie widziec alternatywy .... Oczywiscie nie mam tutaj na mysl iwszystkich, duza czesc osob zarejestrowala sie na poczatku powstania systemu i to wlasnie chyba oni teraz poszukuja alternatywy... i to wlasnie nie oni stanowia wspomniany 'target'
Po co to pisze? Bo jestem coraz wiekszym zwolennikiem uslug typu Jabber, a ostatnie informacje o polaczeniu serwerow WP z ta wlasnie siecia jest IMHO swietna wiadomoscia. Mam nadzieje, ze po raz kolejny wygra otwarty, ogolnodostepny standard, w ktorym mamy mozliwosc wyboru alternatywnego klienta i w ktorym mozemy czuc sie wolni. Jedyne, czego mozna teraz zapragnac, to pojscia Tlen'u w slady WP...
Dlatego IMHO trzeba jak najpredzej napisac wtyczke Jabber. Wiem, ze to niezbyt uprzejmie brzmi (sorx hao), ale chyba wszyscy sie zgodza, ze trzeba szukac alternetywy