Sesja powoli ma się ku końcowi, a ja nabrałem trochę rozpędu
Już niedługo zupełnie nowa wtyka, z zupełnie nowym, własnym protokołem do gadania po sieci LAN. Przy okazji kupa poprawek w rdzeniu, która powinna znacznie podnieść stabilność i "pewność" działania. Może za to niestety o drobinę zwolnić, chociaż ja osobiście nie zauważyłem.
A kiedy update? Cóż, największe poprawki w rdzeniu gotowe, wtyka LANowa śmiga aż miło, dodaję tylko co chwila do niej jakieś bajerki, jeszcze muszę zrobić, żeby dało się jakoś rozsądnie wybierać status z tray'a i to już w sumie będzie wszystko. Czekam też na Kubę, aż upora się z kBotem i GCryptem, ale obiecał, że dzisiaj będzie już działać bezbłędnie. Można więc się całości spodziewać... hmmm jutro?
Przy okazji bardzo mi ten LAN pomógł. Dzięki za podrzucenie pomysłu. Wygląda na to, że będzie to super wtyka doświadczalna, do wprowadzania nowych rzeczy na potrzeby obsługi Jabbera. Kto wie, może będzie Lanowe czatowanie, przesyłanie plików, obsługa kilku "kanałów" na raz itd.
W głowie świta mi też rozwiązanie okienka do konferencji tak, żeby obsługiwało też zwykłe czaty (i również te w stylu ICQ), a stąd do obsługi IRCa już króciutka droga...