PinBack
30.07.2005 - 15:45
Chodz mi o to czy da sie jakos wyrzucic kontakty na pulpit?
Czytalem juz ze sie nie da ustawic przezroczystosci okna glownego wiec moze dalo by sie je jakos umiescic na pulpicie? Chodzi o wyswietlanie statusu ,opisu i mozliwosc otwarcia okna rozmowy ,chociaz w sumie to ostatnie by chyba wystarczylo...
Mowa tu o kontaktach z gadu
Ja zrobiłem to teraz na próbe w ten sposób - stworzyłem na pulpicie skrót internetowy do jakiejśtam strony www i zmieniłem we właściwościach Adres URL na "gg:1971002" (numer kontaktu gg). Po dwukliku na tym skrócie otwiera sie okno rozmowy (trzeba mieć skojarzony skrót gg: z Konnektem).
PinBack
30.07.2005 - 16:23
obecnie nie mam czasu na sprawdzenie ale podejrzewam ze wygladac to bedzie tak ze na gorze ikona (mozliwa zmiany ikony dla skrotu wiec OK) a na dole podpis (nie OK bo nie jest obok) ale w myśl zasady "masz głowe i ch*j to kombinuj' myle ze mozna by podpisy zakryc w samurize i obok dodac txt skojarzony z tym skrótem ,albo od razu ikonke + podpis i oba podpiąć do url gg:12345 (teoretyzuje ,sprawdze pozniej
)
Thx Spass ,pomysłowo
A wie ktos jak zrobic zeby pokazywal stat i opis?
dulek000
30.07.2005 - 18:11
Skrypt do samurize sprawdzający to łącząc się z serwerem GG. Przez konnekta się nie da.
skolima
30.07.2005 - 21:36
Da się. Te informacje są przecież dostępne w programie. Potrzebna jest "tylko" wtyczka udostępniająca je na zewnątrz, i wtyczka do samurize potrafiąca je wykorzystać....
dulek000
30.07.2005 - 22:19
Mówię o tym, co jest w tej chwili w K...
skolima
30.07.2005 - 22:43
Część Konnektowa takiego tandemu, to tak naprwdę pikuś. Do napisania szybciutko. Problemem nieco innym jest support sensowny (znaczy plugin) w Samurize. Ja o tym progsie pojęcia nie mam. Znaczy - ustawiłem sobie na pulpicie jakieś proste rzeczy, wygląda fajnie.. ale pisanie wtyki to inna pra kaloszy. Jak ktoś jest z nim za pan brat, to moge wspomóc.
Ach - jakby się ktoś taki znalazł, to ostrzegam - ostatnio dostałem robotę i w biurze spędzam tak 8-9 godzin dziennie, więc aktywność Open Source'owa "nieco" mi się zmniejszyła.
PinBack
31.07.2005 - 15:44
moment bo mowicie troche niezrozumialym jezykeim dla mnie
zostawmy pisanie wtyczek dla samurize itp
zrobilem skrot i za url wpisalem gg:1209882 ,ale otwiera mi sie przez GG - jak to skojarzyc z K ?
PinBack
31.07.2005 - 20:38
a jakies inne sposoby? bo reinstalu K unikam jak ognia :]
powiedzcie mi co by było potrzebne ze strony Samurize aby wyświetlał te info ?
dulek000
31.07.2005 - 23:02
Nie wyświetlisz bez plugina do K. A to co by do Samurize było potrzebne musiałbyś sam napisać. Po prostu korzystając z teraz dostępnych narzędzi nie wyświetlisz tego. Tak ciężko to zrozumieć?
PinBack
1.08.2005 - 01:10
tak cieżko zrozumiec ze pytam co by samurize musial miec zeby powiedziec kumplowi ktory pisze wtyczki do niego?
skolima napisal że w razie razu mogl by sprobowac plugin do K napsiac wiec teraz szukam drugiej strony..
Moim zdaniem plugin do K może być pominięty bo jest KstatusLog wiec można ustawić wtyczkę do pobierania opisów z pliku tekstowego. Mój kolega robi coś podobnego kożystajac z odpowiednie wtyczki do EKG tylko że skrypt jest php.
dulek000
1.08.2005 - 09:28
PinBack: Kolega musiałby pogadać ze Skolimą, bo jest kilka sposobów. Ew. można wykorzystać pomysł Atol'a i parsować plik ze statusami tworzony przez KSL. Myślę, że wydajniej by było, napisać nowy plugin.
QUOTE(PinBack @ 31.07.2005 - 20:42)
a jakies inne sposoby? bo reinstalu K unikam jak ognia :]
to zmien recznie w rejestrze
QUOTE(PinBack)
zrobilem skrot i za url wpisalem gg:1209882 ,ale otwiera mi sie przez GG - jak to skojarzyc z K ?
Zapisz to niżej jako plik rejestru i uruchom. Znalazłem to kiedyś na tym forum
CODE
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid]
@="URL: Konnekt (Jabber)"
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid\shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\jid\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Konnekt\\konnekt.exe\" -cnt=%1"
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg]
@="URL: Konnekt (Gadu-Gadu)"
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg\shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\gg\shell\open\command]
PinBack
2.08.2005 - 21:24
juz pokojarzylem ,thx ,ale jak otwieram to sie najpierw pyta o profil...
CODE
zmień na
CODE
@="\"C:\\Program Files\\Konnekt\\konnekt.exe\" -restore -cnt=%1"
PinBack
3.08.2005 - 09:09
zamienilem oba na
"C:\\Program Files\\Konnekt\\konnekt.exe\" -restore -cnt=%1"
i nie dzieje sie nic ;P (no.. ale nie pyta o profil
)
PinBack
14.08.2005 - 01:36
wybaczcie post pod postem ,ale edycji nikt nie zauważy (prosze wiec o usuniecie poprzedniego postu) ,a mi zależy na tym oknie wiadomosci z pulpitu.
Obecnie w rejestrze mam tak:
i działa połowicznie, tj. pyta o profil a po wpisaniu hasła pojawia sie okno rozmowy ,a za nim cały konnekt - na celu jest osiagniecie samego okna rozmowy.
Po wpisaniu:
@="\"C:\\Program Files\\Konnekt\\konnekt.exe\" -restore -cnt=%1"
Nie dzieje się nic
Przestudiowałem:
http://faq.konnekt.info/sql_params.phpAle nie wyniosłem nic nowego po za tym jak mogę wyslac od razu wybrany tekst do danego rozmówcy:)
Tak więc czekam na rady ludzi wiedzących o co chodzi bo problem pewno banalny
riddle
14.08.2005 - 10:18
A spróbowałeś, jeśli już Cię pyta o profil, wpisać jego nazwę po "=" ?
@="\"C:\\Program Files\\Konnekt\\konnekt.exe\" -cnt=%1 -profile=Nazwa_profilu"
PinBack
14.08.2005 - 15:20
tak ,pyta o hasło..
próbowałem też kombinacji typu
-profile=PinBack -restore i na odwrót ,nic
nie można jakoś mu podać od razu hasła albo ominąć te pytanie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.