Benassi
31.07.2005 - 21:30
B-Crystal 2.1 by BenassiZestaw zawiera w sobie ikony do
kZmieniacz, GG, Tlen.pl, Jabber, WPK, ICQ, MSN, AIM, Yahoo, kPilot2 itd.
Ikony pochodzą z zestawu 'Crystal' (www.everaldo.com), 'Marina' icons (ikony ze skinu dla przeglądarki internetowej 'Opera'), 'Proxal' icons i innych.
Ikony tlen.pl, gg są mojego autorstwa.
Styl systemu Windows widoczny na screen'ie to
Foton.
Have fun
Jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy styl do Konnekcika
zwykly zbior ikonek (niektore nawet nie pasuja :/) ale niektore sa godne uwagi... reasumujac: nic wielkiego
Może by ujednolicić styl, a nie eye-candy z minimalizmem?
Łaaaaaaaadneeee ....
Benassi
4.08.2005 - 01:28
To jest styl wzorowany na ArkCrystal
On też nie jest "ujednolicony" a mimo to dobry
Crystal jest ujednolicony - używa wyłącznie ikonek Crystal od everaldo.com....
Przemekc1
4.08.2005 - 09:15
Jak dla mnie może być, tylko zmień ikonke statusu niewdiocznego. Są tylko troche bledsze i mylą się z dostępnymi. Ta ikonka Kzmieniacza kompletnie nie pasuje do reszty
Mi osobiscie podobaja sie tylko ikonki kpilota, i wlasnie oto te sobie pozycze.
Benassi
4.08.2005 - 11:27
Olórin: No tak w większości ale prawie każda ikona jest zrobiona w innej stylizacji.
Przemekc1: Pomyślę
Postaram się dobrać albo zrobić lepsze ikony do kZmieniacza.
Kurczę, ikonki do GG są śliczne. Zabiorę je sobie do mojej kompilacji, na użytek własny. Dzięki!
Ikonki gg są chyab autorstwa sone, bo widziałem je na pracach konkursowych na interfejs GG7 (
klik )
tia, ikonki z gg dziwnie znajome, cos mi sie zdawalo ze widzialem cos podobne na digarcie
ech ten serwer digarta, imadżesy nie chcą sie ładowac
Benassi
4.08.2005 - 17:13
Nie .... ikony GG są mojego autorstwa
Ale fakt wzorowałem się na nich
Własnie mam tylko to zastrzezenie co przemekc1 ikonka niewidoczny jest ciut bledsza tylko od widoczny proponuje calkiem inny kolor moze niebieski
DrLastContaQt
6.08.2005 - 20:07
A ja bym zaproponowal zmiane ikonek do Tlena. Z tymi do GG razem ladnie sie prezentuja (zmiana inkoni BUSY na OFFLINE, zeby byla czerwona).
Mam takie pytanie jestem nowy tzn posiadam konnekta gdzies tak juz 2 miechy i natrafiłem na ten styl (jest wyrąbisty) ale nie wiem jak ustawić zeby pasek przewijania na liscie kontaktów nie był taki zwykły standardowy jak w windzie tylko taki jak na załączonym scrinie, a i jeszcze inaczej u mnie wygląda pasek volume od kpilota2 (gorzej:]). Czy to zmienia sie gdzies w konnekcie czy moze to zalezy od stylu windowsa?
Pozdrawiam
DrLastContaQt: moższ sobie przerobić na użytek własny.
wasiu: zalezy od stylu windowsa,
DOWNLOAD
wasiu jaki styl nie ma linku zadnego ani screena :>
DrLastContaQt
10.08.2005 - 17:52
QUOTE(GuZiK @ 10.08.2005 - 09:48)
DrLastContaQt: moższ sobie przerobić na użytek własny.
wasiu: zalezy od stylu windowsa,
DOWNLOAD Tak tez i zrobilem
Benassi
11.08.2005 - 14:08
B-Crystal 2.2Kliknij, aby zobaczyć załącznik (B_Crystal_2.2.zip)Lista zmian:
-zmieniono ikony kzmieniacza
-zmieniono ikony tlena
-zmieniono ikony yahoo
-poprawiono ikony niewidocznosci, zaraz wracam i niedostepnosci wszystkich sieci
-zmieniono ikony glownego toolbara
-zmieniono ikony w oknie rozmowy (formatowania itd)
-poprawiono ikony kpilota (dodano ikony zgłaśniania i ściszania)
-zestaw zawiera wiecej ikon Crystal (
www.everaldo.com)
MODEDIT: Następnym razem dodawaj miniatury jako załączniki, proszę!
DrLastContaQt
11.08.2005 - 19:21
Noooo teraz duzo lepiej
Coraz bardziej podoba mi sie ten styl
Oczywiscie im nowsza wersja tym lepsza aczkolwiek mysle ze jeszcze z pare wersji i sie to nude zacznie robic proponuje calkiem zmienic ten styl juz nie tylko ikony ale juz calkiem tak ogolnie jakos sty benassiego naprawde fajny gosci u mnie na k bynajmniej
)zobaczymy co bedzie dalej
KOSMOS
12.08.2005 - 08:49
Może by ustawił dla Metakontaktów ikonkę od Kzmieniacza.
Wiem, wiem ze mogę sobie sam to zrobić i zrobiłem, ale pewnie więcej osób używa tej wtyczki.
Metakontakty mają ikonkę kZmieniacz, bo chyba najlepiej oddaje ich wygląd. Ja jestem za tym, żeby były oddzielna ikonki.
diablo_pj
19.08.2005 - 20:20
Powyzszy styl wrzucilem do mojego konekta, ikonki są, ale ramka okna glownego nie wyglada tak jak na screenie, ani okno rozmowy :/ co robic?
dulek000
19.08.2005 - 20:41
Ech... Ramkę okna zmienisz jedynie korzystając ze stylów XP.
http://tnij.org/bne
Benassi
19.08.2005 - 22:49
Też może być
ikonke sieci gg napewade bardzo mi sie podobaja, ale nie przekonalem sie do jabberowych i tlenowych. Wiec narazie poczekam, moze sie cos zmieni
A tak to naprawde kawal dobrej roboty.
Damian Milczarek
20.01.2006 - 23:21
Ikonka Konnekta na toolbarze paskudna (niebieska ikonka z białym i). Nie można pozostawić po prostu standardowej ikonny Konnekta?
Czy moje oczy fiksują, czy ikonki GG są delikatnie mówiąc jajowate w swym kształcie?
arct!c
21.01.2006 - 00:18
Oczy fiksują.
Olórin
21.01.2006 - 11:04
Są okrągłe, ale ten "blask" po lewej u góry nadaje im jajowatości, widać różnicę kiedy na screenie obróci się jedną o 90° :]
Cześć!
Super styl. Gratuluje pomysłu!
Popraw wielkość "TIP" na rozmiar "7" bo jak UIN Jabber jest zadługi to wychodzi za okienko tooltip.
Pozdrawiam!
Borut
Może mi ktoś powiedzieć jak ustawić ciągłe wyświetlanie pasku zmiany statusu?
Czy jakkolwiek to nazwać .. ;d
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.