Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: K.rzykacz
Konnekt | Forum > Pomoc > Propozycje
baael
mam pomysł na bardzo funkcjonalną i jednocześnie srtasznie prostą wtyczke (gdybym był programistą, lub chodź miał środowisko pewnie sam bym do tego doszedł jak to napisać - to by była frajda, ale niestety nie moge)

K.rzykacz miałby na celu informowanie sygnałem dźwiękowym i wzrokowym o jakiejkolwiek zmianie statusu, nadejściu wiadomości, jednak troche inaczej niż dźwięki w konnekcie. Poprostu w oknie rozmowy lub pod prawym przyciskiem na liscie kontaktów by była jedna opcja wł/wył krzykacza. w momencie gdy opcja jest włączona jakakolwiek aktywność (ale mozna skrócić tylko do nadejścia wiadomości) była by zaznaczona np. przeraźliwym darciem sie z głośnika i miganiem (lub cokolwiek innego) kontaktu na liscie.

Wtyczka miałaby zastosowanie w przypadku dużej ilości ludzi na liście, wielu rozmów, a jednocześnie wyróżnieniu konkretnej osoby. Każdy musi czasem odejść a dziesiątki wiadomości od kumpli można pominąć na jakiś czas, ale co gdy czeka sie na odpowiedź dziewczyny czy zdała bardzo ważny egzamin, lub aż pracodawca sie odezwie. Gdy takie coś chce sie zmieniać w dźwiękach kontaktu, a np. zmienia sie bardzo często, robi sie to żmudne, zapomina sie wyłączać etc... to by uprościło sprawe.

ps. do tego kontakt z włączonym K.rzykaczem miałby inny kolor (np. czerwony) na liście...

ale jestem wylewny tongue.gif
arct!c
a mnie sie to podoba ;d podoba w swojej prostocie smile.gif. Ale podobny efekt uzyskasz ustawiajac osobne dzwieki dla wspomnianego szefa/dziewczyny smile.gif
baael
no tak, wiem. ale rozmawiasz sobie, dzieje sie cos waznego->przestawiasz dzwiek-> przestaje sie dziac -> przestawiasz dzwiek - dla np. 10 kontaktow z czestotliwoscia srednio co 5 min, mylisz sie, zapominasz... twoja dziewczyna budzi sie w nocy i postanawia wyslac ci wiersz (oczywiscie komp wlaczony, zapomniales wylaczyc wieże na full, włącza sie alarm zrywa Ciebie i pól twojego bloku na nogi a ty masz haje tongue.gif - wczorajsza noc hehe)
arct!c
i dlatego na noc wyciszasz K i ustawiasz away ze spisz ;D Ale niepowiem przydatnosc wtyczki 100%
Przemekc1
Dla mnie troche bez sensu. Jest już Kmigacz i coś co uruchamia dzwiek z beepera. Jeżeli już to nie taka nazwa, bo to troche brzmi jak "rzygacz", nie wiem dlaczego ale po przeczytaniu od razu miałem takie dziwne skojarzenie blink.gif
Aule
K+ odpala beepera.

@Olórin: leniu, dodaj wreszcie ta wtyczke do KPlugins wink.gif
baael
nazwa nie jest chyba taka ważna.. gdzie ten beeper? skąd go można wziąść?

Olórin smile.gif bardzo prosze smile.gif
dulek000
http://pz16.info/beta.xml
Przemekc1
A konkretniej to tutaj http://pz16.info/download.kplus.xml
Aule
Coś było nie tak z http://pz16.info/download.kplus.xml, teraz już działa.
riddle
baael, zawsze możesz wejść do Więcej kontaktu, tam wybrać pozycję Dźwięki i dać danemu kontaktowi jakiś specjalny wave... ja tak mam dla paru kontaktów, mimo że ogólnie to dźwięków nie używam. smile.gif

I nie widzę problemu w odznaczaniu tego... przecież to 3 kliki myszką... nie wszystko musi być w menu kontekstowym / toolbarze okna rozmowy.
baael
chodzi o szybkie zaznaczenie konkretnych kontaktow, na chwile, gdy duzo rozmawiam przez gg i mam duzo kontaktow na liscie. czesto zmieniaja sie wątki rozmów, czasem czekam na odpowiedz ktora jest bardzo wazna, i wymaga natychmiastowej reakcji. gdy przypuscmy rozmawiam z 10 osobami na pewien temat (np. nadzoruje projekt) kazda z tych osob pisze, lecz rzeczy malo istotne w danej chwili, a jedna ma wykonac zadanie i wyslac tresc, natychmiast zabiera sie za to druga osoba lub cala grupa, jednoczesnie nie interesuje mnie juz odpowiedz tamtej pierwszej osoby, tylko innych nastepnych. teraz przelozmy to na klikniecia w opcjach kontaktu:
3 klikniecia co minute na zmiane dla 10 kontaktow, zeby sie nie pogubic trzeba wylaczac, nastepne 3 klikniecia - zaaaakrecone tongue.gif
Olórin
OT: Do prowadzenia projektów najlepsze są konnferencje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.