mam pomysł na bardzo funkcjonalną i jednocześnie srtasznie prostą wtyczke (gdybym był programistą, lub chodź miał środowisko pewnie sam bym do tego doszedł jak to napisać - to by była frajda, ale niestety nie moge)
K.rzykacz miałby na celu informowanie sygnałem dźwiękowym i wzrokowym o jakiejkolwiek zmianie statusu, nadejściu wiadomości, jednak troche inaczej niż dźwięki w konnekcie. Poprostu w oknie rozmowy lub pod prawym przyciskiem na liscie kontaktów by była jedna opcja wł/wył krzykacza. w momencie gdy opcja jest włączona jakakolwiek aktywność (ale mozna skrócić tylko do nadejścia wiadomości) była by zaznaczona np. przeraźliwym darciem sie z głośnika i miganiem (lub cokolwiek innego) kontaktu na liscie.
Wtyczka miałaby zastosowanie w przypadku dużej ilości ludzi na liście, wielu rozmów, a jednocześnie wyróżnieniu konkretnej osoby. Każdy musi czasem odejść a dziesiątki wiadomości od kumpli można pominąć na jakiś czas, ale co gdy czeka sie na odpowiedź dziewczyny czy zdała bardzo ważny egzamin, lub aż pracodawca sie odezwie. Gdy takie coś chce sie zmieniać w dźwiękach kontaktu, a np. zmienia sie bardzo często, robi sie to żmudne, zapomina sie wyłączać etc... to by uprościło sprawe.
ps. do tego kontakt z włączonym K.rzykaczem miałby inny kolor (np. czerwony) na liście...
ale jestem wylewny