Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nuda nuda !
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
nazer
Witam

Tak sobie siedze i postanowilem napisac tego posta z prostej przyczyna. Nic sie nie dzieje odnosnie rozwoju Konnekta... Przyznam szczerze ze przesiadlem sie na AQQ botlen od dawna dawna nic nie dal nowego. Zadnej wtyczki, zadnych styli, nic. jak wchodzi sie na strone to jak na stypie nic sie nie dzieje. Dzis wszedlem po hmm miesiacu przerwy z nadzieja ze wtyczka obslugujaca irc bedzie juz ogolnie dostepna, coz rozczarowanie...
Nie pisze tego by skrytykowac team konnekta tylko byscie przejzeli na oczy i zaczeli dzialac. Skoro K ma byc komunikatorem ktory jak do tej pory zostawial konkurencje daleko z tylu to musi dzialac. Bo jak narazie na stronie http://www.aqq.amnezja.org/ duzo sie dzieje, nie wspominajac o stronie mirandy. Podstawowe pytanie dlaczego tak sie dzieje?? I tu na przykladzie wtyczki irca mozna latwo odpowiedziec ze za duzo jest obiecane a malo dawane... Po co bylo ludzia mecic w glowach ze jest wtyczka do irca skoro malo kto ja widzial a dla reszty smiertelnikow jest niedostepna? nie wystarczylo siedziec cicho i powiedziec o niej w dniu publikacji???
Ciagle czekam z nadzieja na dzien w ktorym Konnekt mnie czyms zaciagnie i sprawi ze wroce w jego ramiona, bo narazie to kiszka
Pozdrawiam N ....
psota
W wakacje zawsze się mało dzieje (bo są wakacje tongue.gif)
Nowa wersja K długo się nie pojawi ponieważ jest na etapie gdzie nie da się ją podzielic na porcje.
Co do wtyczek to jak tak ci zależy na nowych wersjach to możesz testować bety ze strony http://pz16.info/beta.xml oraz z http://beta.olorin.info/
Na stronie K zawsze mało newsów było (jak już to, że jest oficjalna nowa paczka lub inne informacje najbardziej istotne)
Co do IRC to ma wyjść po nowym kIEview
Aule
..., na które możemy sobie jeszcze poczekać, bo nixa coś ostatnio nie ma.
riddle
QUOTE(nazer @ 14.08.2005 - 18:42)
Nic sie nie dzieje odnosnie rozwoju Konnekta... Zadnej wtyczki

szuKacz
funK
favicon
poprawki do temaciKa, Checky

Chcesz więcej? Zacznij sam pisać... każdy z wtyczkopisarzy poświęca swój czas żeby coś powstało. Nikt ich nie może przymuszać do niczego.
, zadnych styli, nic.

Na ile mam chęci i czas robię style, emotikony i skiny.. looknij w dział Wygląd. Innych nie będę oceniał, nie muszą nic robić.
jak wchodzi sie na strone to jak na stypie nic sie nie dzieje.

To akurat prawda
Nie pisze tego by skrytykowac team konnekta tylko byscie przejzeli na oczy i zaczeli dzialac. Skoro K ma byc komunikatorem ktory jak do tej pory zostawial konkurencje daleko z tylu to musi dzialac.

Nie jestem z teamu Konnekta, jednakze musisz wiedziec, ze prace sa czynione. Prace kompleksowe. Przepisanie podstaw programu to nie zabawa na jeden weekend, rozumiesz? Jeśliś bardzo spragniony wszelkich nowinek, zapraszam na planetę Konnekta: http://planeta.konnekt.info
Podstawowe pytanie dlaczego tak sie dzieje??

Ponieważ lista osób które coś robi dla K to parenaście dusz. To, że programiści tak dobrze wykonują swoją pracę, że Konnekt jest popularny w całej Polsce, nie znaczy że kTeam to 30 koderów. Pamiętaj, że program jest za free.
I tu na przykladzie wtyczki irca mozna latwo odpowiedziec ze za duzo jest obiecane a malo dawane... Po co bylo ludzia mecic w glowach ze jest wtyczka do irca skoro malo kto ja widzial a dla reszty smiertelnikow jest niedostepna? nie wystarczylo siedziec cicho i powiedziec o niej w dniu publikacji???

Zgodzę się. Dlatego teraz wszelkie nowości, które wyjdą kiedyś tam (specjalnie piszę tak), nie są ogłaszane, żeby nie było zarzutów. Pewnego dnia po prostu w Aktualizacje będzie nowa beta, bądź jakieś dodatki i już.
Ciagle czekam z nadzieja na dzien w ktorym Konnekt mnie czyms zaciagnie i sprawi ze wroce w jego ramiona, bo narazie to kiszka

Doczekasz się. A że musisz czekać trochę dłużej. Jeśli tak K lubisz, wspomóż go jakoś.
nazer
Nie spodziewalem sie takiej szybkiej riposty z waszej strony. Dzieki wielkie bo udowodniliscie ze ta strona to forum to jednak nie stypa....
Szczegolne poklony kieruje w strone riddle... chce wyjasnic jeszcze raz ze nie mialem zamiaru krytykowac lecz w pewnym stopniu uswiadomic. ja wiem ze najlepiej narzekac wytykac etc...Ale nie o to mi chodzilo. Widzicie te linki do stron ktore mi podaliscie to 1 raz w zyciu na oczy widze... pewnie nie jestem jedyna osoba ... i dlatego mozna wysuwac krytyczne opinie... tak samo wtyczki ktore zostaly podane ani na stronie konnekta ani na stronie kplugins.net tez nie widnieja....
Jeszcze raz dziekuje za odzew... a odpowiedz riddle usatysfakcjonowala mnie w zupelnosci.
Niniejszym uwazam temat za zamkniety smile.gif
psota
Ponieważ te wtyczki to jakby bety bet tongue.gif
Aule
Jakie bety bet? To są po prostu bety, są wygodniejsze dla programisty, bo zawsze może odłożyć naprawienie na później, a oficjalne wersje sprawiają wrażenie obszerniejszych wink.gif
atol
Własnie, ale czy nie prościej by było zabranie sie kiedyś za naprawienie tego wszystkiego i wydanie oficjalnej wersji 1.0 a potem modyfikować do 1.1 itd. ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.