mgregor
25.02.2003 - 14:52
Witam!
Jestem tu nowy i jesli juz to bylo to przerpaszam ale jakos nie moglem znalezc. Chodzi mi o taki drobiazg: co dopisac w konfiguracji Interfejs - Wiadomosci w polu Okno Wiadomosci zeby w okienku rozmowy na pasku tytulu pokazywal mi sie nick rozmowcy, jego status a potem ewentualna informacja (chodzi o wpis w {})
Z gory dziekuje za szybka odpowiedz
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow
Michal Gregorczyk
{display }{[status] }{"info"}
daje taki oto pasek tytułu:
ktoś [jego status] "jego opis"
i tak chyba jest domyślnie w konnekcie.
Matzec
25.02.2003 - 15:17
Ustawienie polecane przeze mnie
:
{display}{ * status}{ * info}
Ale w miejsce gwiazdek znak alt-0149 (wpisywać z klawiatury numerycznej)
mgregor
25.02.2003 - 15:39
a czy gdzies te wszystkie polecenia sa moze spisane?
Są gdzieś na forum
Ale gdzie to już nie pamiętam, bo to stary ficzer...
winthux
25.02.2003 - 21:05
to może do dokumentacji wrzucić, zawsze się przyda... :)
thx torn ale to nie zmienia faktu rzeczy ze w dokumetacji teraz tak rozbudowanej przydał by sie gdzies sis roznych zminnych do konnekta bo za jaikis czass znow powstanie podobne pytanie i z now trzeba bedzie szukac po forum
niedługo powstanie FAQ, gdzie będą dodawane tego typu rzeczy, ale w fakt, to powinno być gdzieś napisane w konnekcie.
QUOTE(torn)
niedługo powstanie FAQ
Ja nie chce nic mowic, ale wspolnie z Sadem od dluzszego czasu rozwijamy FAQ... jest sens dublowac sie?
Już kiedyś z SADem o tym rozmawiałem... Będzie oficjalny FAQ na stronie, który napisze na dniach, do którego Wy obaj będziecie mieli dostęp i będziecie zajmować się jego redagowaniem (oczywiście jeśli chcecie)
QUOTE(hao)
Będzie oficjalny FAQ na stronie, który napisze na dniach, do którego Wy obaj będziecie mieli dostęp i będziecie zajmować się jego redagowaniem (oczywiście jeśli chcecie)
Taki w zasadzie mialem pomysl, ale nie smialem sie z nim tutaj prezentowac
Ludwik
26.02.2003 - 15:26
Pani od polskiego twierdzi że mam talent do pisania 8)
Ładna pogoda, prawda? :twisted:
winthux
26.02.2003 - 16:54
Nie wiem czemu wy się tak pchacie do tego FAQ. Przecież to niechlubna robota... Trzeba przeglądać forum wyłapywać powtarzające się pytania, udzielać na nie odpowiedzi, _pomogać początkującym_ ;)
Ludwik
26.02.2003 - 17:01
Ja i tak przeglądam archiwalne tematy
A w pomaganiu początkującym mam dużą wprawę. Aż za dużą :?
Większość pytań układa i redaguje cRoMo, ja to wszystko sklejam w jedną całość! ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.