Stylizacja okna rozmowy na Google Talk. Aby w pełni cieszyć się prostotą i ascetycznością okienka, należy posiadać czcionkę Arial Unicode MS (nie załączałem bo to 22MB) i doinstalować zestaw emotikon.
(Styl XP na obrazku po prostu rozjaśniłem, bo nie za dobrze się komponuje jasne okno z czarnymi obramowaniami)
Wszelkie odstępstwa od screena raportować. Być może macie inne ustawienia domyślne w Wygląd i będzie trzeba poprawić.
drivex
2.09.2005 - 20:07
port jak najlepszy, ale szczerze brzydkie to to
arct!c
2.09.2005 - 22:53
Nic nadzywczajnego. Ale nie mowie ze najgorze bo sam nic lepszego nie zrobilem. Ale i tak + za checi
riddle
3.09.2005 - 00:23
Bo taki miał być. A i tak parę „magicznych” trików tam siedzi (jak ukrycie napisu „status” w zmianie statusu oraz liniowość wiadomości jak w PSI np.), więc chociażby można wykorzystać styl do przeróbek / nauki.
Nie każdemu też do szczęścia trzeba gradientów, kolorów i wodotrysków. Słyszałem już od paru osób, że „szkoda, że nie ma zwyczajnego listingu wiadomości jedna pod drugą”. No i jest! W ten sposób można przekonać do Konnekta swoich tatusiów. :>
TaO
3.09.2005 - 19:26
riddle: a dalo by sie zrobic tak ze po wlaczeniu grupowania rozmow, grupowalo by je ? ;P tzn. omijalo by nicka uzytkownika i tylko wypisywalo by tresc wiadomosci, ale juz po przesunieciu o tego (ukrytego ) nicka - tak zeby wiadomosc opjawiala sie pod wiadomosciami , a nick pod nickami i godziny pod godzinami... a nie zeby wiadomosc wskocczyla na miejsce nicka itd.
riddle
3.09.2005 - 21:09
Ściągacie, ustawiacie wartości marginesów, dopełnień i szerokości pól na własną rękę. Standardowe presety dosyć nieźle się prezentują w standardowym okienku, jak widzicie na dole. Historia -> daty zrąbane oczywiście. Dłuższy nick -> rozklejka. Bawcie się.
Do jakiej klasy powinienem przypisać display: block; aby pierwsza wiadomość przy łączeniu była w nowej linie (każde pozostałe i tak są w nowej)?
TaO
3.09.2005 - 22:46
riddle: Dzieki wielkie, tego mi bylo trzeba
riddle
3.09.2005 - 23:36
Pc24: Wywal float: left; z .header
Chodzi oczywiście o standardowy CSS, nie o mod?
pc24
4.09.2005 - 12:56
Teraz jest wyśmienicie
sinuhe
19.11.2005 - 15:43
to samo co rid_talk, tylko ze kolor tla wiadomosci otrzymanej zmienilem na jasny niebieski. teraz latwiej rozpoznac ktory tekst jest moj, a ktory rozmowcy. pzdr.
Czy mógłby ktoś zmodyfikować styl w załączniku tak aby wiadomości były liniowe jak w stylu Riddle'a (gtalk)? Albo napiszcie co trzeba dodać do pliku CSS to sam zmienie.