Podczas gdy serwer strony konnekta leżał na stronie gadu-gadu.pl pojawiła się nowsza wersja gg 5.0.5 (w odróżnieniu od starszej wersji 5.0.5 :shock: ) jedną z głównych zmian jest zwiększenie limitu statusu opisowego do 70 znaków. Mam nadzieję, że w najbliższej wersji konnekta ten limit będzie taki sam - a nie jak dotychczas - 40 znaków.
W Konnekcie w ogóle nie ma limitu długości opisu
Chyba że nakłada go LibGadu, nie sprawdzałem...
SandmmaN
4.03.2003 - 20:51
Jezeli sie nie myle to w naszego kochanego K nie da sie wpisac dluzszego statusu opisowego niz 45 znakow... :-(:-(:-(
Ale mysle ze nie jest to tragedia
no faktycznie...wreszcie GGTeam cos zrobił
to poprawi znacznie komfort pisania opisów chociaż napewno 70 znaków niedługo też będzie zamało
QUOTE(hao)
W Konnekcie w ogóle nie ma limitu długości opisu
Chyba że nakłada go LibGadu, nie sprawdzałem...
Hmmm... do pola na status opisowy nie da się wpisać 70 znaków. Według różnych obliczeń
pole przyjmuje od 40 do 50 znaków.
Limit pola tekstowego do wpisywania statusów to 50 znaków.
A w gg jeszcze do niedana było tylko 40. Przedtem kolega z gg zwrócił mi uwagę że chyba mogę ustawiać dłuższe opisy niż w gg, ale nie zwróciłem na to uwagi. Oznaczało by to że serwer nie limituje ilości znaków w opisie, a robi to jedynie klient. To by się zresztą zgadzało, bo twórca PowerGG kiedyś się chwalił że potrafi na poziomie pakietów (wtyczki Iza) ustawić sobie strasznie długi opis.
W związku z tym wszystkim proszę Hao, aby limit pola tekstowego został zwiększony do 70, albo... i więcej, jeśli serwer nie będzie robić problemów.
winthux
6.03.2003 - 16:26
Ludwik, już jest nowa wersja .97 i można w niej ustawić 70 znaków ;)
WOW
Nie nadązam za tymi wersjami
No taaaa... ale jak teraz sobie zrobię dłuższy opis to mi go ucina w opisie ikonki K. w trayu...
to już kwestia windowsa i jego ograniczeń
niesprawdzałem na xp'ku ale w przypadku miriadny(i każdym innym
)w98 niepotrafi wyświetlić dzielenia lini(są dwa kwadraciki zaimast CR LF
Dziś przez chwilę pod tym samym numerem wersji na gadu-gadu.pl była do ściągnięcia wersja z 35 znaków w opisie :]
Co te gg wyprawia? ;]
Heh:)
No niewiem co to gg wyprawia:)
Ciekawe co będzie w następnej wersji 5.0.5
Serwer GG przyjmuje opisy do 75 znaków, tylko klient ogranicza do 70... tak samo było AFAIK i wcześniej, z 45 i 40 znakami.
Konnekt też powinien przyjmować do 75.
Te 5 dodatkowych bajtów to pewnie na date "Bede ...."
no ale możemy wykorzystać na opis
Olórin
11.03.2003 - 22:03
w tej chwili w gg(kolejne 5.0.5
) da sie ustawic opis 35 znaków....chyba tak jest przez dłuższy czas no ale niewiem...wiem że wprowadzili liste ostatnich opisów....tymi 70 znakami to konnekt rządzi :]
ps. niewiem co ggteam wyprawia z tym gg
ale 35 znaków to jest przegięcie
Ludwik
12.03.2003 - 13:17
Czy Hao mógłby sprawdzić czy nie da się (technicznie) wpisać więcej niż 70 znaków?
Jest to niezgodne z GG więc lepiej nie grzebać, bo może powodować problemy... 70 znaków to i tak za dużo jak na opis....
BiTeLSE
12.03.2003 - 18:47
Najwazniejsze, zeby klient Konnekta potrafil poprawnie wyswietlac opisy innych.
sarinnn
12.03.2003 - 20:33
Cieszmy sie ze w konnekcie mozemy 70
Ja gg nie uzywam wogole... Nawet nie pamietam jak wyglada
brakuje mi konnekta w linuxe teraz musze korzystać z gaima
Ludwik
13.03.2003 - 20:57
Mi też brakuje. Ja używam kadu - lepiej sobie radzi z protokołem gg.
sarinnn
13.03.2003 - 22:22
Ja uzywam consolowego EKG... jest fajne
Nieznosze kolorowego linuxa.. tylko console -nocolor
Ludwik
13.03.2003 - 22:48
A kolorowy windows znosisz? ;]
sarinnn
14.03.2003 - 01:58
Linux to linux a winda to winda... Nienalezy porownywac !!!! ;]
Ludwik
14.03.2003 - 10:52
Niestety nie mogę się zgodzić z moim szanownym przedmówcą, polemizował bym 8)
Siedzę sobie teraz pod linuxem, KDE, piszę posta w Mozilli i nie widzę takiej strasznej różnicy
QUOTE(Ludwik)
Siedzę sobie teraz pod linuxem, KDE, piszę posta w Mozilli i nie widzę takiej strasznej różnicy
tak? to włącz teraz konnekta pod tym KDE
Matzec
14.03.2003 - 18:26
Serwer przyjmuje opis do 75 znaków. Ustawiłem go w zmodyfikowanym EKG i, jak widać, GG i Konnekt poprawnie go wyświetlają.
No to jak, będzie 75? :>
heheh!~
to mi sie podoba -> za wszelka cene do celu
jeszcze kilka takich postow i hao chyba nie bedziesz mial wyjscia
heh
pozdr.
---------------------------
rap4u.prv.pl
Ludwik
14.03.2003 - 20:46
QUOTE(case)
jeszcze kilka takich postow i hao chyba nie bedziesz mial wyjscia
No to ja tylko przypomnę, że poprzednie wersje konnekta
miały możliwość ustawiania o 5 znaków więcej niż gadu-gadu. Te 5 znaków zawsze były dopuszczane przez protokół gadu-gadu (jak twierdzą niektórzy - na datę, której konnekt nie obsługuje).
nom...
a jest ktos kto o tym nie wiedzial, ze o tym mowisz??
ja tylko odnosze sie do wypowiedzi hao:
QUOTE(hao)
Jest to niezgodne z GG więc lepiej nie grzebać, bo może powodować problemy... 70 znaków to i tak za dużo jak na opis....
pozdr. 8)
---------------------------
www.rap4u.prv.pl
Ja wam tylko przypomnę, że kiedyś nie było limitu znaków, to chcieliście żeby dodać limit... No to macie...
Ludwik
15.03.2003 - 11:39
Ja tam nigdy nie prosiłem, ale limit jest potrzebny. Taki jaki ma serwer (a nie klient gg).
kiedy K bedzie mial obsluge 'wracam kiedystam kiedys' ?
znaczy wiecie - gg (o ile sie jeszcze orientuje co gg ma
) ma costam takiego. no i powiem o co mi chodzi.
jakisczas temu przyszla do mnie laska i costam gadamy o 1 gosciu.
i ona looka na moja liste i gosciu wlasnie mial 'wracam kiedystam' a u mnie sie nie wyswietlalo i myslala, ze ja oklamal i ze nie wyjechal...
wstrzasajaca historia - nie ?
Lukas77
15.03.2003 - 19:56
A powiedzcie tak szczerze, czy któryś z Was korzysta z opisów przekraczających 70 znaków?
Wydaje mi się że te 5 znaków jest całkowicie zbytecznych, ale to moje zdanie bo nie korzystam z tego...
ja tylko proponuje zagladnac wszystkim na: www.gg3d.com
co sie tam dzieje... wow
------------------------
www.rap4u.prv.pl
ale mi chodzi, nie zeby bylo do ustwienia tamto, tylko zeby sie wyswietlalo!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.