czarnyy
25.10.2005 - 19:02
Wytlumaczcie mi po co jest ta stronka ? Wchodze tam, chce sciagnac kUpdate..i co ? nie ma nawet takiej mozliwosci .. Zostalem przekierowany ze strony glownej konekta, ze niby tu jest dostepna.
Czyli jesli ktos manulanie chce jakis plugin sicagnac to nie moze ? chory pomysl.
arct!c
25.10.2005 - 19:07
jeden z wielu niewypałów
Ale moze cos jeszcze kiedys z tego bedzie :-)
kUpdate, lol. Ściągnij sobie paczkę małą, tam jest kUpdate.
bakerss
25.10.2005 - 19:56
W każdej paczce jest kUpdate, niby po co Ci to sciagac znowu?;/
arct!c
25.10.2005 - 20:03
no tutaj chodzilo akurat kupdate z ktorym nie ma problemu - mala paka. Ale biorac pod uwage caly projekt... to niewypal, a szkoda Mega Centrum Downloadu Czesto Aktualizowane I Nadzorowane by sie przydalo, bo tym chyba mialo byc k.plugins
winthux
25.10.2005 - 20:11
QUOTE(arct!c @ 25.10.2005 - 21:07)
Mega Centrum Downloadu Czesto Aktualizowane I Nadzorowane by sie przydalo, bo tym chyba mialo byc k.plugins
Zalożenia k.Plugins były zupełnie inne. Miał być to portal ze źródłami wtyczek, tak aby wprowadzać nowych devów w świat Konnekta. Tylko, że nowych devów nie przybywało, chęci na dokończenie kPlugins ulotniły się i wszystko stanęło w martwym punkcie.
To nie tak, winthux. Nowi devi *chcieli* przybyć, ale gdy po kilkudziesięciu wizytach na stronie w celu sprawdzenia, czy ukazał się wreszcie *jakikolwiek* zapowiadany na stronie głównej artykuł na temat tworzenia wtyczek - przestali nawet wchodzić na stronę. Źródła wtyczek to trochę za mało...
arct!c
25.10.2005 - 20:29
Pisać wtyczek nie umiem, co za tym idzie artykułów tez nie. Ale chętnie pomógłbym w rozruszaniu tej strony - pod każdym względem, oczywiscie w miare swoich umiejetnosci/mozliwosci.
QUOTE(arct!c @ 25.10.2005 - 20:33)
Pisać wtyczek nie umiem, co za tym idzie artykułów tez nie.
Raczej źle to ująłeś. Ja też wtyczek nie umiem pisać, jednak na wiadomosc.info pisze artykuły.
winthux
25.10.2005 - 20:46
lhs to nie tak. Artykuły miały być poboczną rzeczą. Głównym "zadaniem" kplugins miałobyć dostarczanie źródeł wtyczek - przykładów jak i zwykłych wtyczek. Tak żeby inni devowie mogli rozwinąć wtyczkę jak również zobaczyć jak jest napisana, jak problemy zostały rozw. itp. Tylko, że źródła są ale nikt z nich nie korzysta (w sensie rozwijania), żadko służą jako kawałki kodu z gotowymi rozwiązaniami, z których korzystają tylko stali devowie.
QUOTE(winthux @ 25.10.2005 - 21:50)
lhs to nie tak. Artykuły miały być poboczną rzeczą.
To nie tak
O rzeczach pobocznych nie pisze się w pierwszym akapicie strony głównej... Najwyraźniej - źle zrozumiałem intencje autorów strony
arct!c
25.10.2005 - 21:34
QUOTE(GuZiK @ 25.10.2005 - 20:46)
Raczej źle to ująłeś. Ja też wtyczek nie umiem pisać, jednak na wiadomosc.info pisze artykuły.
Chodzilo o pisanie artykułów na temat pisania wtyczek, wynika to z wypowiedzi lhs po moim przedostatnim poscie.
czarnyy
8.11.2005 - 16:29
Nom
"kUpdate, lol. Ściągnij sobie paczkę małą, tam jest kUpdate."
A na co mi cala paczka jest chce tylko jedna wtyczke ? lol
Nie jest dostepna dzisiejszego dnia ta wtyczka nigdzie oficjalnie.
skolima
9.11.2005 - 22:43
Bo jest częścią rdzenia Konnekta. UI.dll tez nie jest dostępne osobno, a nikt nie narzeka.
A propos działania kPlugins. Padł ostatnio w gronie wtyczko-pisarzy pomysł ożywienia SDK. Polegałoby to na udostępnieniu go online, z możliwością komentowania każdej pozycji i/lub modyfikowania ich. W ten sposób najłatwiej uzupełnić braki w dokumentacji, zaopatrzyć ją w przykłady lub uwagi dotyczące użycia. Całość (w założeniu) miałaby być co pewien czas automatycznie integrowana z SDK dostępnym offline, jako download z centralki. kPlugins jest chyba najlepszym miejscem na takie przedsięwzięcie, strona na pewno nabrałaby wtedy rozpędu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.