Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Korzystanie z jednego Konnekta na 98SE i XP.
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
GuZiK
Możliwe jest korzystanie z jednego konnekta, profilu na dwóch systemach operacyjnych - XP i 98SE?
Czasem włącze ten, czasem ten, miło by było gdyby zapisywały sie wszystkie rozmowy do jednej historii.
Olórin
Odpalaj z jednej kopi, jeden profil smile.gif Nie powinno byc z tym żadnego problemu. (patrz: Wątek dot. konnekta na pendrive).
skolima
Jedyny problem to krzyczący na 98 kIEview. Przy starcie Konnekta się wyłącza samoczynnie i tyle. Ja tak działam od roku prawie.
Olórin
Z tym że można by pewnie dać atrybut tylko do odczytu dla plg.dtb co by za kazdym razem na w98 wyskakiwal komunikat, a na xp nie trzebabylo wlaczac smile.gif
powicher
ja sobie poradzilem z tym tak:
mialem xp home i sbs2003, profil siedział na tym pierwszym, a na drugim instalowałem K od zera i w rejestrze zmienialem wpis informujący o tym gdzie znajduje katalog (wpisywalem tam sciezke z xp home)
i nie było problemów smile.gif

edit:
było to trochę prymitywne - do poprawnego działania konnekt musiał mieć ten sam "skład" na obu OSach - ale co tam biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.