sUIActionNotify_base->act _act
_act.id - zawiera identyfikator zdarzenia jakie zaszlo (identyfikatory wbudowane i stworzone przez programiste)
_act.cnt - zawiera identyfikator urzytkownika dla ktorego zaszlo to zdarzenie (kiedy jest on pusty?)
_act.parent - identyfikator grupy, czy chodzi o GroupBoxy tworzone w oknie konfiguracji? Czy sa tez inne grupy
sUIActionNotify_base->code - jest to akcja dla _act tak?
jesli robie:
if ((anBase->act.id & IMIB_) == IMIB_CFG) return ActionCfgProc(anBase);
to sprawdzam czy bit w act.id zgadza sie z IMIB_. Ale ja tworzac identyfikator akcji nie uwzgledniam w nim czy jest w nim ten bit. Wiec to nigdy nie powinno byc spelnione a jesli jest to pozniej porownanie wartosci _act.id i mojego id nie beda rowne. Wiec jak z tym jest. Rdzen sam dodaje bit i sam go musze przed sprawdzaniem odjac. tak?
czyli komunikaty wygladaja tak:
1. tworze id zdarzenia
2. rejestruje zdarzenie
3. w petli obslugi zdarzen sprawdzam czy _act.id = moj_id_zdarzenia
4. w .code moge sprawdzic jakie zdarzenie wywolalo moje zdarzenie
Czesc 2:
IM_PLUG_TYPE - Zwracamy jakiego typu jest nasza wtyczka (które wiadomości będziemy obsługiwać)
Moze przyjmowac wartosci:
IMT_ALL - Wszystkie typy.
IMT_ALLMESSAGES - Otrzyma w IM_MSG_RCV wszystkie wiadomoťci , niezale¬nie od NET.
IMT_CONFIG - Konfiguracja.
IMT_CONTACT - Kontakty.
IMT_CORE - Wiadomość bezpośrednio do rdzenia (lub UI).
IMT_MESSAGE - Wiadomości tekstowe.
IMT_MESSAGEACK - Będzie otrzymywać IM_MSG_ACK.
IMT_MSGUI - Wtyczka wykorzystuje system obsługi wiadomości tekstowych zawarty w UI.
IMT_NET - Wtyczka obsługuje kontakty całej swojej sieci.
IMT_NETSEARCH - Wtyczka obsługuje wyszukiwanie kontaktów w swojej sieci.
IMT_NETUID - Kontakty w sieci posiadają UID (UserID).
IMT_PROTOCOL - Protokół sieciowy.
IMT_UI - Interfejs Użytkownika (używanie wtyczki UI).
Nie no super opis. Moglby ktos mi opisac jaki wplyw na wtyczke maja poszczegolne wartosci.
Dziekuje, to tyle na dzis.