Witam.
Generalnie chciałbym osiągnąć taką rzecz:
Użytkownik pisze sobie coś w tym okienku na dole okna rozmowy, klepie Enter i w tym momencie moja wtyczka dostaje tą wiadomość i oto co powinien robić:
-> usuwa starą wiadomość z kolejki
-> dodaje nową wiadomość do kolejki, z tym że ta wiadomość zostanie tylko wysłana
-> dodaje jeszcze inną wiadomość do kolejki, ale tym razem ta wiadomość zostanie pokazana użytkownikowi.
Nie potrafię jednak skasować wiadomości z kolejki. Próbowałem zwracać IM_MSG_delete, próbowałem IMC_MESSAGEREMOVE, nawet freeMessage(), jednak nic nie działało (wiadomość co prawda nie wysyła się do odbiorcy, ale pokazuje się w oknie rozmowy co według mnie miejsca mieć nie powinno, skoro usunąłem ją z kolejki).
Druga sprawa to IM_MSG_RECV i IM_MSG_SEND. Czym one się różnią? Z moich testów wynikło, że IM_MSG_RECV jest wywoływane za każdym razem gdy wiadomość dodawana jest do kolejki (nawet wiadomość przeznaczona do wysłania). Po co w takim razie istnieje IM_MSG_SEND (zauważyłem, że wywoływane jest później niż IM_MSG_RECV)?
I ostanie: jak dodać do kolejki wiadomość, która zostanie wyświetlona tylko nadawcy (wiadomość pokazywana tylko odbiorcy powinna być z flagą MF_HIDE, tak?)?