No więc tak przydałoby się pokolei:
- Grupy/Grupowanie: sortowanie według własnego widzimisie, a nie rosnąco, malejąco, alfabetycznie i inne farmazony.
Ze niby co? Chcesz mieć pole tekstowe i wpisać "sortuj mi okntakty gg alfabetycznie ale tylko te zaczynajace sie od c do g reszte posortuj mi wedlug dlugosci nazwy ale jesli nazwa jest wieksza od 20 to ukryj kontakt. Kontakty tlena saz ..." I program ma niby to rozumiec i tak posortowac?
- Grupy: możliwość wyłączenia górnego paska z grupami, kiedy mam ustawione Grupowanie.
Chodzi ci o to żeby nie była widoczna nazwa grupy? Myśle że z tym by nie było akurat problemu.
- Ikonka Opisu Statusu: przydałoby się, aby po przeniesieniu jej na lewą stronę była takiej wielkości jak po prawej, a nie zmienia się w kwadracik 2x3 piksele czy tam mniej...
Fakt nawet tego niezauważyłem
- Okno Kontaktów: własne tło (jpg, bmp etc.)
To akurat konieczne ale już o tym była mowa w niejednym wątku.
- Główne Okno: układanie wtyczek z menu i toolbaru według
Też uważam że użytkownik powinien mieć prawo wyboru ułożenia kolejności przycisków na toolbarach i w menu a nie programista. Wiąże się z tym również występowanie separatorów. Wtyczki NIE powinny mieć możliwości dodawania separatorów, robił by to użytkownik.
ewentualnie:
- GG: Rozmowy głosowe i wideo (rzadko korzystam, no ale czasami się przydaje)
Fiu fiu
i jeszcze coś takiego w oknie kontaktów: chodzi mi o możliwość dodania koloru tła tylko pod kontaktem i opisem pomijając tło główne. Tak jak na pierwszej liście u mnie.
Dla niektórych przydatne a dla innych nie. Powinna być opcja w "wiecej" kontaktu do ustawień indywidualnego wyświetlania dla kontaktu.