Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kontrolka winApi w konfiguracji
Konnekt | Forum > Developerzy > Tworzenie wtyczek
KoSiarzPL
Chcę użyć listboxa w konfiguracji. Czytalem juz temat o nim w tym dziale ale nie do konca mi pomogł. Otóż wszystko działa ładnie do momentu zamknięcia konfiguracji. Wtedy dostaję krytyka. Napewno coś jest źle z niszczeniem kontrolki.
CODE
if (anBase->code == ACTN_DESTROYWINDOW)
  {
sUIActionNotify_destroyWindow * an = (anBase->s_size >= sizeof(sUIActionNotify_destroyWindow)) ? static_cast<sUIActionNotify_destroyWindow*>(anBase) : 0;
DestroyWindow( an->hwnd );
  }

Poza tym. Może ktoś mi podesłać przykład listboxa w którym element składa się z ikonki i tekstu obok? Przyda się na przyszłość smile.gif
hao
Debugger prawdę ci powie... Uruchamiaj konnekta z parametrem -nocatch w MSVS (do suatwienia w opcjach projektu), a być może dowiesz się co jest nie tak...

Poza tym:

CODE
sUIActionNotify_destroyWindow * an = static_cast<sUIActionNotify_destroyWindow*>(anBase);

W zupełności wystarczy, bo nie ma ryzyka, że UI przyśle złą strukturkę...

KoSiarzPL
Dlaczego K wysyła powiadomienie ACTN_DESTROYWINDOW w momencie zamykania okna konfiguracji?
Dokładnie. Otworzę okno i je od razu zamknę przyciskiem "anuluj" K wysyła ten komunikat. Natomiast nie było ani razu wysłąne ACTN_CREATEWINDOW.
winthux
bo prawdopodbnie nie sprawdza czy kontrolka zostala utworzona czy nie. Po prostu jak niszczy okno konfiguracji to wysyla do wszystkich akcji typu ACTT_HWND ACTN_DESTROYWINDOW i sam musisz sprawdzić czy została utworzona kontrolka czy nie.
KoSiarzPL
Tez tak pomyslalem. Ja nie sprawdzam i niszczę. Nie dostaję żadnych błędów ale pomyślałem, że warto zapytać smile.gif Jeś okno nie zostało utworzone to an->hwnd róne jest zero?
winthux
QUOTE(KoSiarzPL @ 27.12.2005 - 16:27)
Jeś okno nie zostało utworzone to an->hwnd róne jest zero?
*

Nie pamietam, wlacz debugera to sie dowiesz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.