Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opis upiększania krok po kroku.
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
mafioso12
Szukam jakiejś strony internetowej na której łatwo i przystępnie opisane będzie upiększanie konnekta, ale chodzi mi o to, żeby wszystko to pokazane było na konkretnych skórkach, ikonkach i ustawianiach, tak żeby kierując się ściśle wegług tego poradnika otrzymać fajny wygląd komunikatora. Nie chce mi się siedzieć godzinami i grzebać w ustwieniach i próbować jak wyglądają setki skórek, a konnekt mi się podoba tylko, że wygląd jest trochę odstraszający.

Pozdrawiam

Z góry dziękuję za pomoc.
riddle
http://faq.konnekt.info/ dział Wygląd. Na razie nic innego nie znajdziesz.
atol
ale to nie jest głupi pomysł... można by zrobić w k.faq taki mały dział z plikami expimpa. Wtedy każdy by mógł zgłosić swój wyglad.
mafioso12
Myślę, że to uszczęśliwiłoby wielu użytkowników takich jak ja. Fajny wygląd w kilka minut. Nie każdy ma smykałke do tworzenia własnego wyglądu konnekta, a ci co sie na tym znają mogliby pomóc.
Pozdrawiam
mafioso12
Przepraszam za pisanie posta po postem ale chcialem, żeby wszyscy widzieli, że coś zostało dopisane.

Czy ktoś mógłby zamieścić tutaj swój wygląd konnekta i opisać jak uzyskał taki efekt? Ja sam nie potrafie wykombinować czegoś fajnego, a na gg wracać nie chce. No i z fajnym wyglądem udałoby mi się przekonać siorę do używania konnekta.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam bardzo serdecznie.
saCOOL
A ja to ogólnie uważam, że podstawowy wygląd Konnekt'a powinien być nieco Ładniejszy tongue.gif co za problem to zmienić przy kolejnej wersji?

A czy istniałaby jeszcze tak możliwość Wielkiej Paczki, zawierającej wszystkie aktualne wtyczki, schematy wyglądu itd.? To by dopiero był wypas biggrin.gif.. najważniejszy jest właśnie początek.. Konnekt mógłby robić naprawdę większe wrażenie, jeśli by włożyć w to troszkę więcej pracy..)
riddle
Mafioso, odwiedź dział Wasz Konnekt.
saCOOL: http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=5237
mafioso12
QUOTE(riddle @ 5.02.2006 - 15:13) *

Mafioso, odwiedź dział Wasz Konnekt.

Właśnie o takie opisy mi chodziło wink.gif . Szkoda, że sam wcześniej nie zauważyłem tego działu. Konnekcik wygląda teraz miodzio. Podpasił mi Twój opis riddle. Takie ciemne kolorki to coś co tygryski lubią najbardziej biggrin.gif .

Wielkie dzięki za pomoc. Teraz napewno nie wróce do gg. No i siora zgodziła się żeby usunąć je z dysku.
Pozdrawiam was bardzo serdecznie.

EDIT:

Mam jeszcze kilka pytań.
1. Co zrobić, żeby na górnym panelu konnekta nie było napisane "KONNEKT 0.6.22.137 [Nazwa użytkownika]" tylko np. moje imie.
2. Ikonka na pasku narzędzi kiedy gg łączy się z siecią wygląda jak ta z Gadu-Gadu a nie jak ta nowa (takie kułeczko uśmiechnięte), dopiero kiedy połączy się z serwerem to wskakuje ta ikonka nowa. Co można zrobić aby to naprawić?

Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

// http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=4421
EL_GeRooSH
Ad1. Po prostu wpisujesz swoje imię albo zostawiasz samo [Nazwa użytkownika] (oczywiście jeśli [Nazwa użytkownika]=Twoje imię) w Ustawienia>Formatowanie pól>Tytuł okna głównego.
Ad2. W swoim stylu w sekcji gg dodajesz:
CODE
<ico iml="#201" file="gadu-gadu-connecting.png"        type="4" net="10" id="241" />

Oczywiście musisz jeszcze dodać odpowiednia ikonę, która ma symbolizować moment łączenia sie do sieci. Osobiści skopiowałem ikonę dostępności z mojego stylu (wzorowannego na stylu riddle'a i tu gratki dla niego za piękny styl biggrin.gif) i zmieniłem jej nazwę po prostu na "gadu-gadu-connecting.png" .
saCOOL
QUOTE(riddle @ 5.02.2006 - 15:13) *

Tak, wiem o istnieniu tej Paczki..
Jest nieaktualna (wersja 0.2 też.. Autor niestety stracił dysk i nie będzie prowadził aktualizacji sad.gif)
A przydałaby się oficjalna Mega Paczka Konnekt'a.. Marzenia..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.