Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekran powitalny
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
arct!c
Kto używa splasha, pewnie zauważył trochę przedawnioną datę, a mianowicie rok 2005. Nie chce sie tutaj doczepiać i wymądrzać, ale z tego co pamiętam to co rok był zmieniany splash na nowy (CHYBA tak). Wiec i dlaczego teraz miałby nie być zmieniony?smile.gif Niby szczegół, ale jak to się mówi: diabeł tkwi w szczegółach.
zimaq
Pewnie w nowej paczce będzie. Ciekawe co nam Torn zgotuje ? wink.gif
arct!c
A nowa paczka w grudniu biggrin.gif. <joke>
keeveek
w grudniu przyszłego roku tongue.gif nie no, bądźmy optymistami biggrin.gif

co do splasha to ta bateryjka jest bardzo ładna i w ogóle, ale możnaby ją stuningować tongue.gif
Lukas77
Mi się bardzo kondom podoba :-)
atol
mi się podobala bardziej bareryjka 2004...
faynie
A czy istnieje możliwość podmiany ekranu powitalnego?
Chciałbym np. na ekranie powitalnym umieścić swój obrazek biggrin.gif Jest możliwe takie coś?
gilek
pewnie ;p jakimkolwiek programem do edytowania zasobów ;] np: ResHacker
Graveer
Ja proponuję wtykę do zmiany splaszów na dowlną grafikę tongue.gif Niby niewiele a cieszy ^^
Olórin
To jedna z tych rzeczy których raczej nie da sie zrobic wtyczką (no na upartego wszystko sie da)...
Spass
W Tlenie to jest zrobione jako osobny plik exe / program, który najpierw pokazuje splashscreen (ścieżke do niego wpisuje sie w pliku konfiguracyjnym ini), a potem otwiera Tlena. Nawet dobrze sie to sprawuje.

EDIT: Nazywa się to dokładnie tSplashScreen, a autorem tego programiku jest rincewind.
Olórin
W zasadzie mozna to zrobic inaczej, nie modyfikowac istniejacego, a stworzyć swój wink.gif
lhs
http://ilias.ca/ftp/splash.zip

Wystarczy zmienić grafikę i ścieżki w pliku .ini smile.gif
Graveer
lhs, trochę to takie obejście na około ale w zasadzie na jedno wychodzi smile.gif Dzięki wink.gif
atol
Chrum chrum wink.gif

mamy już maj a tu dalej 2005
Mateusz z Wielunia
Przydałby się taki bajer, co by mozna ekran powitalny zmieniac na dowolny inny obrazek...
TaO
POpatrz kilka postów wyrzej...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.