Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kplugins i centralka
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
atol
Panowie, Panie o co chodzi z tym? Mamy centralke k.plugins a na niej jest tylko aktualizowana jedna wtyczka: kAway2. A co z kRSS czy innymi porjektami które sie tam pojawiają? By aktualizować wtyczke z bety do 1.0 musze wszystko robić ręcznie.
Chyba powienien być ktoś za to odpowiedzialny. Leżą tam wtyczki które maja magiczna cyferke 1.0 i wiecej a nie sa dostepne na centralce. Czy k.update ma służyć tylko do aktualizacji kAway2?
Jeszcze kilka groszy. Rozumiem ze forum jest centralną cześcia projektowania, ogłaszania i dodawanie wtyczek ale chyba news z 08-11-2004 to lekka przesada. Wtyczki dodawane sa na bioerzaco ale nie ma żadnego newsa. Wydaje mi sie ze ta strona to tylko istnieje by był jakiś katalog na wtyczki... i nic pozatym.
krys_wm
Popieram, wszytkie nowości trzeba szukać, na forum, kiedyś była dyskusja na ten temat i z tego co pamiętam ktoś się zobowiązał umieszcaniem nowości na centralce. Nie jestem osobą która może wytykać, ale dużo jest aktywnych ludzi na forum, może ma ktoś więcej czasu i dobrej woli aby tym sie zająć.
dulek000
Próbowałem dodać kRSS na centralkę, ale tak naprawdę nie wiadomo, kto się nią zajmuje.
arct!c
Centralka zajmuje sięSija, dodawaniem wtyczek do 'katalogu' na kplugins, Olórin.
atol
spodziewałem sie tego bo centralka posiadała ostatnio tylko kAwat2

A kto zajmuje sie newsami?
arct!c
Jak powiedziałem, dodawaniem wtyczki do strony zajmuje się Olórin, a osoby od dodawania newsów nie ma :| Albo ja o czymś nie wiem...
atol
Paranoja... portal traktujacy o wtyczkach a nawet nie można napisać na nim newsa... znany wortal o komunikatorach to zupełnie co innego :|
arct!c
Najdziwniejsze a zarazem najśmieszniejsze w tym jest to, że są ludzie na forum którzy redagują strony o komunikatorach (w działach poświeconych konnektowi), a więc dlaczego nie mogli by pisać na kplugins, wszystkie informacje odnośnie nowych wersji wtyczek tudzież aktualizacji programu?
atol
bardziej szmieszne jest to że osoba która ma możliwośc dodania wtyczki do katalogu Kplugins tak naprawde nie może napisać newsa na owej stronie... a gdzie indziej może.
KoSiarzPL
Może ale jej sie nie chce. Jeszcze bardziej "śmieszne" jest to iż ma czas na dodanie SWOJEJ wtyczki do centralki a innych nie (wnioskuje tak po wypowiedzi dulka000).
keeveek
jeśli chcecie aby projekt się rozwijał dynamicznie to TRZEBA mu poświęcić trochę czasu! jeśli ma to wyglądać tak jak pisał dulek000 i KoSiarzPL to to jest tragedia! centralizacja miała być jedną z zalet konnekta, która mogłaby przyciągnąć userów, a wszystko co się tam ostatnio dzieje to dodawanie nowych kAway'ów..
arct!c
Ja uważam że sprawa kplugins jak i centralki kplugins to temat tabu. Jedynie dla elity. Nie rozumiem tylko jednego, skoro na forum jest zarejestrowanych 10073 użytkowników, to nie można wybrać z pośród nich 2-3 zaufanych i dać im uprawnienia do pisania newsów na stronie kplugins? I tylko mi nie mówcie że nie ma kompetentnych osób na forum do pełnienia takiej funkcji. Dużo osób ma chęci i chce pomóc w rozwijaniu konnekta, niektórzy nie władają językami programowania, ale za to dobrze językiem pisanym. To moje takie małe przemyślenie na dzień dzisiejszy.
saCOOL
Ja też dokładam się do apelu biggrin.gif..
Teoretycznie największa zaleta Konnekt'a (aktualizacja) jest kompletnie zaniedbywana..
atol
Gdyż łatwiej jest napisać dla dużego serwisu, skupic sie na swojej "produkcji". Tylko mamy tutaj zamkniete grono ludzi trzymajacych władze i tak naprawde wydaje mi sie że chyba za dużo maja na głowie.
Człowiek odpowiedzialny za dodawanie wtyczek - wnioskuje ze ma możliwość dowadanie nie tylko wtyczek, ma jeszcze mederacje na forum itd... Chyba niektórzy maja za dużo na głowie.
bakerss
Przeciesz juz Hao mówił żebvy zrobic cos z ta centralka, juz nawet znaleźli osoby które miały wrzucac na centralki wtyczki i co? I ciągle leży na centralce kPlugins GGimage, paranoja ;]
mac307
trzeba podtrzymywac ten temat to moze ktoś zauważy ze w tej chwili nowe wtyczki można znaleźć tylko poprzez szperanie na forum...
atol
a co ze stroną? Umarłą śmiercią naturalną czy to tylko ja mam problemy z netem
dulek000
kplugins.khrone.pl
atol
dzieki, fajnie wiedzieć ze zmieniliście adres, nawet ze strony konnekt.info tam nie wejde bo link jest zły :>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.