Interesuje mnie szukanie użytkowników w sieci Jabber. Standardowe okienko do szukania kontaktów nie zwraca żadnych wyników jeśli szuka się w tej sieci. Poza tym chciał bym szukać użytkowników po ich JID. Kiedy wpiszę choziażby swojego JIDa w pole UID to wyskakuje komunikat: "Musisz podać email/nick/imię/nazwisko!". Jak wpiszę dowolne inne kryteria to Konnekt ściemnia, że szuka ale jeszcze nigdy nie zwrócił wyników. Wyszukiwanie w Tlenie i GG działa bezproblemowo.
Są też problemy z wyszukiwaniem w usługach Jabbera. Po wpisaniu parametrów szukania w katalogu globalnym wyskakuje kolejne okienko:
Po wpisaniu tam czego kolwiek lub bez wpisywania niczego wyskakuje komunikat:
Serwer z któreko korzystam to chrome.pl. Niestety czasami zawodzi. W związku z tym chciał bym się dowiedzieć jakie serwery polecacie. Interesuje mnie serwer mało zawodny, z transportem do MSN (GG i Tlena mam jako wtyczki) oraz jakimiś fajnymi dadatkami. Szczególnie interesowały by mnie czaty z tlena. Zakładam też, że nie ma sposobu pogadania na czatach ze strony czat.wp.pl przy pomocy jakiego kolwiek transportu?