Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przemyslenia
Konnekt | Forum > Informacje > Komunikator Konnekt
windykator
Nie dawno zainstalowałem sobie Mirande i właśnie doszedłem do wniosku że konnekt to nieudolna kopia Mirandy. Prawie wszystko jest takie same, juz wiem skad developerzy (lol) brali kod źródłowy. To że nie możemy sie doczekać żadnych zmian to wina tego że tych zmian nie ma jeszcze w mirandzie a dev konnekta nie moga nic sensownego sami wymyslec. Czy nie jest wam wstyd nieudolnie powielać doskonały program jakim jest miranda?

ps. znając cenzure jaka tu panuje o ktorej dowiedziałem sie z kilku innych for gdzie jest szeroko skomentowana, mysle ze ten watek poleci. Może jednak bedzie na tyle długo że wątek do kogoś dotrze.

// http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=4421
beosia
Jak się coś komuś zarzuca to należałoby poprzeć zarzuty jakimikolwiek dowodami, a nie pleść co ślina na język przyniesie. Temat o mirandzie, jej zaletach, wadach w porównaniu z konnektem już jest na forum i tam należałoby go kontynuować a nie tworzyć nowe temty.
Co do twoich "przemyśleń" pewnie wypowiedzą się inni.

Jeśli masz problemy z ortografią zajrzyj do słownika.
hao
Hehehehehe, zabawne. niech zostanie, czemu miałby zostać usunięty?

W cywilizowanym świecie, z którym najwidoczniej nie jesteś dobrze zaznajomiony, nie wysuwa się oskarżeń (bo de facto insynuujesz kradzież kodu źródłowego) nie podpierając ich konkretnymi dowodami. Nie zamierzam wdawać się w dyskusję, dziwią mnie tego typu oskarżenia, ale jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości - nie, nie korzystamy z kodów obcych projektów - poza powszechnie dostępnymi bibliotekami wymienionymi w dziale "O projekcie".

Żeby nie robić atmosfery spiskowej, nie będziemy tego usuwać, ani ciebie banować. Proponuję jednak brać trochę więcej odpowiedzialności za to co pisze się na forum publicznym.
wasiu
Twój temat nie poleci, bo napisałeś, że poleci, dlatego zrobią Ci psikusa i go nie usunął:P
A to, że konnekt jest jakąś tam "kopią" mirandy to chyba wiadomo od dawna. Moim zdaniem to tak jak w życiu, lepiej powtarzać to co jest dobre, niż powielać to co jest złe:), ja bym się zmartwił gdyby konnekt wzorował się na gadu gadu.
A co do zmian to moim zdaniem jest ich dużo, trzeba pamietać, że to wtyczki tworzą ten komunikator, więc nowe wtyczki to coś nowego w konnekcie:). Jest bardzo dużo komunikatorów w których nie zachodzą żadne zmiany mimo pojawiania się nowych wersji, ale konnekta bym z pewnnością nie zaliczył do tej grupy programów.
hao
Wasiu mój drogi... Konnekt NIE jest jakąś tam kopią Mirandy i wiadomo to od dawna.
wasiu
Przepraszam jak Cie uraziłem, ale nie miałem nic złego na myśli, chociaż jak to przeczytałem jeszcze raz to troche brzmi negatywnie. Chodziło mi o to, że wiele pomysłow na wtyczki i style do konnekta są czerpane właśnie z mirandy, i nie tylko. Uważam, że wszystkie rzeczy, które sprawdziły się w innych komunikatorach powinny być wprowadzone w innych (może troche ulepszane:) ), i to nie jest nic złego.
Ps. Od kilku dni strasznie wolno chodzi mi forum, inne strony w porządku, ma ktoś podobną sytuację?
beosia
Wasiu: to chyba u wszystkich tak jest z tą prędkością. Pewnie jakieś zmiany się szykują. W każdym razie prosilibyśmy o jakieś wyjasnienie smile.gif
Olórin
Powiedzcie mi co nowego można wymyślić specjalnego w dziedzinie komunikatorów? Lista kontaktów, okno wpisywania wiadomosci, nad nim okno rozmowy...

To wiadomo od bardzo dawna wink.gif http://www.konnekt.info/forum/index.php?s=...findpost&p=4175
Sad
Może troszkę offtopicowo, ale dlaczego ludzie podchodzą do tego tematu jak do wojny? To już lekka przesada, każdy używa tego co mu najlepiej pasuje. Nikt przecież nie zmusza nikogo - DO NICZEGO :>
zimaq
Ah, się uśmiałem wink.gif

Olórin napisał już w sumie to co ja myślę, więc...
smile.gif
psota
Każdy od siebie podbiera pomysły te które są dobre
Miranda i tlen i inne komunikatory zgapiły transport archiwów GG
My możemy coś innego podpatrzeć
Ja lubię Konnekta, bo czuje że mogę dać jakąś własną sugestie lub jakiś pomysł i będę pewny, że zostanie wysłuchana i rozpatrzona biggrin.gif
bakerss
Dla mnie to wypowiedz typowego trola, żeby wywołać kolejna wojne. Proponuje zamknac.
lhs
Zamykanie to nie metoda. Na trolle najlepiej działa olanie.
Trial
mi nie chodzi juz o wypowiedz z gory atakujaca tego pana wyzej... nudza mnie tego typu wypowiedzi bo zawsze musze byc po stronie tego ktory sie broni (a niby dlaczego) smile.gif

powiem tylko tyle na plus konnekta:
kocham polskie produkty wiem ze nie jestesmy zli w tym co robimy i pokazujemy to wlasnie i tez potrafimy pisac nizly kod..

odnosnie powielania pomyslow to sie zgodze. trzeba z jakiegos zrodla brac te pomysly smile.gif
chyba ze kolega piszacy tego posta ma ich sporo to z checia wyslucham smile.gif (naj latwiej prowadzic krytyke i samemu nic nie dawac od siebie)
Pomysly przychodza mi do glowy i je realizuje chociazby nigdy nie widzialem w zadnym komunikatorze TŁA pod lista konntaktow (co innego ze malo ich uzywalem tych komunikatorow)
a pozniej gdzies ktos powiedzial ze takowe tla mozna uzyskac w mirandzie wtedy sie miranda zainteresowalem smile.gif

chwalmy swoje... bo wiele tego nie mamy smile.gif
milego pisania kodu smile.gif
Przemekc1
Pomysly przychodza mi do glowy i je realizuje chociazby nigdy nie widzialem w zadnym komunikatorze TŁA pod lista konntaktow

W standardowej instalcji mirandy chyba boś takiego jest (ja uzywam wtyczki modern costam, tak ze nie wiem).
windykator
QUOTE(bakerss @ 27.02.2006 - 22:57) *

Dla mnie to wypowiedz typowego trola, żeby wywołać kolejna wojne. Proponuje zamknac.

trol to sie miales nazywac. To co napisałem jest w wiekszosci prawda, zajeło mi troche czasu sprawdzenie tego. Kontaktowałem sie równiez z dev. mirandy i z dev. pluginów dla mirandy.
Aule
Lol... A co oni Ci maja powiedzieć? Trzeba sie było jeszcze z devami Konnekta skontaktowac, a nie oskarżeniami rzucać bezpodstawnie. Ja nie korzystałem z kodu innych programistów, chyba, że z obrębu KPlugins Teamu. Nawet nie wiem skąd można ściągnąć źródła do wtyczek mirandy, bo mi nie są potrzebne. Zazwyczaj na pomysł wtyczki wpadam sam, ew. na forum ktoś coś zaproponuje.
A teraz napisz, co niby zostało przepisane z Mirandy, które źródła zostały przepisane?

Dobra moderacja != cenzura...
arct!c
windykator - podaj choć jeden uzasadniony argument. Jeden którego jesteś pewien na 100% a wtedy ziemia jak i forum będzie ci lekka.

A miedzy czasie: Rozpędź się i walni głową w mór © by Pani M.M nauczycielka chemii z 3 LO w Bełchatowie.

// O co z tym podkreślonym MÓRem chodzi?
windykator
Dobra prosze o zamkniecie tego tematu bo widze ze nie mozna tu podyskutowac na poziomie.

// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
arct!c
Można po dyskutować i dlatego prosimy o argumenty, na prawdę PROSIMY.

// http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=4421
Aule
Ej no, nie masz argumentów to prosisz o zamknięcie... Dyskusje na poziomie to właśnie próbujemy uzyskać, jak na razie to tylko oskarżeniami rzucałeś bez poparcia żadnymi dowodami. Podaj je, a spróbujemy na nie odpowiedzieć.
Trial
ja mysle ze jak nasza rozmowa by nie wygladala / przebiegala to i tak do niczego sensownego nie dojdziemy. zaczyna to byc faktycznie irytyujace.
Wiec tak jesli zarzuca nam sie plagiat czy jakos tak to prosilbym ta osobe ktora takie hasla tu rzuca niech wymysli cos sama.
Ma glowke, raczki wiec rownie dobrze moze zrobic cos sam i sie pochwalic ze o prosze oto ja zrobilem cos nie nasladaujac nikogo. My wtedy postaramy sie to tez dokladnie sprawdzic tak jak ty to zrobiles smile.gif

zawsze najwiecej szczekaja ci ktorzy glosu nie maja. smile.gif badz ci ktorzy w zyciu zbyt wiele nie znacza i probuja zainteresowac swoja osoba innych.
mysle ze jak nikt wiece nie wypowie sie w tym watku to nie stanie sie nic zlego smile.gif

pozdrowka smile.gif laugh.gif biggrin.gif
sleesh
Widze, ze mamy ANTYFana Konnekta ( cos a'la Antyfan CDA :> ), Windykator pozycz od jakiegos znajomego jakikolwiek numer CD-Action, przejdz do dzialu AR i wszystko co jest tam napisane przez "boskiego" Smugglera smile.gif kieruje wlasnie do Ciebie smile.gif

Jak zawsze, pyskate cos wyskakuje z dziwnymi oskarzeniami z kosmosu, bez zadnych argumentow, objezdzajac wszystkich dokola, lecz - co najlepsze - zazwyczaj ( w tym przypadku ) Konnekta sam uzywa biggrin.gif Przypuszczam, ze i w tym przypadku tak jest tongue.gif ( moge sie mylic ).

Windykator
, moglbys sobie tak objezdzac jakis swiezy projekt, ktory rzeczywiscie klonuje tylko rozwiazania innych ( chociaz i tak nie widze sensu robienia czegos takiego, zwlaszcza, ze nie udowodnisz tego ), lecz w momencie, gdy spolecznosc Konnekta liczy sobie juz ogrom zatwardzialych uzytkownikow mozesz sobie darowac. Z jakiegos powodu Oni siedza na tym ( swietnym - wedlug mnie ) komunikatorze. Jesli tak bardzo chcesz konstruktywnej dyskusji, przedstaw jakiekolwiek dowody na poparcie swoich oskarzen...

GL , HF & Die!
hao
Również jestem strasznie ciekaw cóż takiego skopiowałem... Zwłaszcza po uzgodnieniu z devami Mirandy smile.gif

Przy okazji zupełnie pomijam fakt, że jest sporo rzeczy, które pojawiły się najpierw w K, a dopiero później w innych komach.

Windykator - dyskutować moglibyśmy, gdyby było nad czym. Dostarcz nam coś _konkretnego_ do dyskusji, to sobie podyskutujemy.
bakerss
Mówiłem, ze to trol, umie tylko wytykać, a jak ktos go prosi o podanie konkretów, to mówi ze dyskusja nie jest na poziomie i mówi zeby zamknąć... żałosne jak dla mnie ;]
nwy
Konnekt'a używam od dwóch lat i zwerbowałem w tym czasie około 30 osób do przejścia na "jedynie słuszny komuniaktor". Tak! Jestem zatwardziałym użytkownikiem Konnekta (dom,praca). Chciałbym wyrazić tym postem swoje oburzenie co do oskarżeń pana windykatora. Miałem sobie to olać ( z bólem),ale widzę,że założyciel tematu nie wie z jak zaawansowanymi użytkownikami PC ma doczynienia. Konnekt'a tworzą ludzie ambitni,którzy nieraz siedzą po nocach nad kodem,dla czystej satysfakcji,nie dostając za to ani grosza. Byłem kilka lat na Scenie komputerowej i społeczność K przypomina mi te piękne czasy,za co,przy okazji wszystkim wspierającym projekt bardzo dziekuję! Dobry programista z zamiłowania stawia sobie zadanie napisania jak najbardziej optymalnego kodu,bez błędów itd.Nie skupia sie tak bardzo na finiszu,na oddaniu swojej pracy dla użytkowników,którzy czekają tylko na moment kiedy będa użytkować czyjeś wypociny.Chcę przez to powiedzieć,że kradzież kodu liczy się ze znikomą satysfakcją dla szanowanego programisty,a takowych właśnie w konnekcie obserwuję.Życzę im jak najwięcej cierpliwości,a pana winykatora "pozdrawiam środkowym palcem".FINITO
ar2oor
klon mirandy ???
a czy onet jest klonem wp ? bo tez ma opcje wyszukiwania,czatu czy poczty ??
a moze miranda jest klonem msn ??

bezsens wacko.gif mellow.gif
zhvir
OT: A windykator jest klonem trola
TaO
a ja myśle że to miranda jest klonem K. pewnie autorzy mirki wykradli kod od K. gdy ten był już na ukończeniu i tak powstał chocapic.
lhs
No dobra, ja się pierwszy przyznam - wszystkie moje ponad dwadzieścia skryptów Checky nieudolnie zerżnąłem z Mirandy... ph34r.gif
arct!c
Za to że się przyznałeś kara będzie mniejsza ... syberia 20 lat wystarczy.

Wracając do głównego tematu. Myślę iż autor postu nie ma zamiaru tutaj nic więcej napisać, wiec zamknąć i przykleić (dla potomności, żeby na przyszłość nie rzucać słów na wiatr ;P), lub od razu wywalić smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.